Абсурдно и нелогично е да вдигаш двойна китайска стена от

...
Абсурдно и нелогично е да вдигаш двойна китайска стена от
Коментари Харесай

Борис Цветков, БСП: Абсурдно е да вдигаш двойна китайска стена от небостъргачи между "Дружба" и "Младост"

Абсурдно и нелогично е да вдигаш двойна китайска стена от небостъргачи сред " Дружба " и " Младост ". Това съобщи общинският консултант от Българска социалистическа партия Борис Цветков във връзка идното внасяне за гласоподаване на второ четене на Закона за устройство и застрояване на Столична община (ЗУЗСО). Промените в него плануват да бъдат обособени две зони в София за високо строителство. Едната от тях е от двете страни на бул. " Цариградско шосе " сред кварталите " Младост " и " Дружба ".

" По отношение на " Дружба " това предложение е изключително безочливо, разяснява Борис Цветков. - Там зоната за високо строителство стига чак до река Искър. Не е ли по-логично към реката да има алеи за разходка и спорт на жителите?! За жителите на " Младост " стената от небостъргачи е от север. Освен това, този квартал е построен на по-високо място спрямо " Дружба ". Тоест, казусът за " Младост " е по-малък. За " Дружба " обаче обстановката е напълно друга. Представете си тези 50-етажни небостъргачи, които са издигнати от юг и изток. За " Дружба ", която е в ниското, те ще наподобяват като 60-етажни. И всичко това идва като похлупак на проблемите в този квартал със нечистия въздух, големия трафик и тапите, неналичието тук-там в детските градини и какво ли още не ".

Борис Цветков добави, че Българска социалистическа партия упорства всяко капиталово желание за създаване на небостъргач да минава през публично разискване и наложително да бъде правена оценка за влияние на околната среда.

" Гражданите не са срещу построяването на високи здания. Но тези небостъргачи би трябвало да са задоволително отдалечени от жилищните региони, разяснява Борис Цветков. - Така наречените ситита, в които има високи здания, са за бизнес и развлечения. В жилищните региони, където децата порастват, а възрастните хора имат потребност от успокоение, би трябвало да бъдат обезпечени естествени условия за живот. А не да ограждаме домовете им с небостъргачи и да ги лишаваме от опцията да дишат ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР