Абсурдна ситуация в Пловдив. Реститути оградиха парцел в центъра на

...
Абсурдна ситуация в Пловдив. Реститути оградиха парцел в центъра на
Коментари Харесай

Строителни абсурди в Пловдив

Абсурдна обстановка в Пловдив. Реститути оградиха имот в центъра на Пловдив и сложиха табела " Частна благосъстоятелност ". В същото време в " Арман махала " роми издигнаха къща, в която вградиха махленски електрически дирек.

Пловдив

Реститути заградиха с железна ограда имот до пощата на централния площад в Пловдив. На това място имаше павилиони, които Oбщината събори в края на предходната година с претекста, че по този начин освобождава методът към Одеона. Собствениците на терена обаче не са съгласни с това.
Паулина Христева - юрист на притежателите на терена: " Можете да ревизирате в кадастъра. Tам единствено моите доверители са отразени като притежатели, което е доста значим факт. Общината не е отразена като притежател. "
От Общината са безапелационни, че дългите правосъдни процедури са приключили в тяхна изгода.
Димитър Кацарски - заместник-кмет по общинска благосъстоятелност: " Tова е към момента въпрос, който ще бъде обсъждан, откакто потвърдят собствеността си. Според нашите адвокати собствеността не е потвърдена, че е частна благосъстоятелност. "
И още един парадокс в Пловдив. Къща беше издигната към дирек за улично осветяване в пловдивската " Арман махала ". Необичайната панорама се появила преди две седмици, когато триетажната постройка била приключена.

На стълба се натъкнали служители на реда от Трето районно ръководство. Те подали сигнал до районния кмет, който направил незабавна инспекция. Оказало се, че къщата е противозаконна.

Хората от махалата настояват, че отговорни за парадокса са майсторите, градили къщата.
Ферзие Яшар - сестра на собственичката: " Този проблем е неточност. Прости хора, моето момиче. Прости хора. "
Къщата е противозаконна и би трябвало да бъде съборена.
Ральо Ралев – кмет на регион " Северен " в Пловдив: " Ще му дадем някакъв период от две седмици да стартира премахването. В противоположен случай ще я премахнем. "
За заграбване на уличния дирек притежателите ще получат и санкция от 100 до 2000 лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР