Абсолютно всичко по закон и по регламент е изпълнено и

...
Абсолютно всичко по закон и по регламент е изпълнено и
Коментари Харесай

Вътев вбеси протестиращите животновъди: Всичко ви е изплатено! Исканията са неоснователни

Абсолютно всичко по закон и по правилник е изпълнено и този митинг е против българското и европейското законодателство, сподели министърът на земеделието и храните Кирил Вътев пред публицисти в Народното събрание по отношение на следващия митинг на животновъди и оранжерийни производители пред Министерството на земеделието и храните (МЗХ).
Исканията на протестиращите не са основателни и в действителност ние сме изпълнили много над техните претенции с тази спомагателна помощ за енергийни разноски, която сме внесли за нотификация през вчерашния ден или оня ден, съобщи земеделският министър. „ Всичко, което по закон се поставя, е изплатено. Има една помощ за дребни преживни животни, за която сме качили показателен график преди 20 дни и тя ще се изплати от на следващия ден до понеделник “, добави той.
„ Извоювали сме 30 000 евро над допустимия предел от 250 000 евро, който е поради войната в Украйна, и това е еднократна помощ, сподели още Кирил Вътев. Тази помощ най-големите са взели още през 2022 година, само че тя е еднократна за целия интервал. До момента няма правилник, който да е за 2023 година, има за 2024 година “, добави той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР