Абсолютно няма подкрепа за родителите на различните деца . И

...
Абсолютно няма подкрепа за родителите на различните деца . И
Коментари Харесай

Проф. Маргарита Бакрачева: Няма подкрепа за родителите на различните деца

" Абсолютно няма поддръжка за родителите на " другите деца ". И освен родителите, само че и " горещият картоф " се трансферира и това е точно от неналичието на екипна работа ", сподели в ефира на Българска национална телевизия проф. Маргарита Бакрачева по тематиката за това какви са функциите на учителите и психолозите в учебно заведение.

" Трябва да се работи освен с децата, само че и със фамилиите, тъй като другояче какво се получава? Има среща един път седмично, един път на две седмици със експерт, и след това детето остава в същата позната рамка. Докато методът на поддръжка на фамилиите е да се обезпечат запаси, без да бъдат упреквани, а да бъдат подкрепени в този развой, когато знаят към кого да се извърнат. Трябва да им бъде помогнато да схванат какво да вършат в всекидневието, тъй че да подтикват развиването на детето ", сподели проф. Маргарита Бакрачева.

Според нея системата за предварителна защита на сходни произшествия с " разнообразни деца " изостава много в на практика проект.

" Има градини и учебни заведения без психолози и логопеди. На места няма ресурсната обезпеченост. Какво се случва с общообразователните учители? Те внезапно биват вкарвани да лавират и да се оправят с преодоляването на разнообразни обстановки, изключително когато нямат поддръжка ", добави психологът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР