„Абсолютно можеше да бъде предотвратено“: Семейство на учител от Южна Каролина, убит от паднал електрически стълб при нелепа катастрофа, търси обезщетение за 130 милиона долара

...
Гимназия и семейство в Южна Каролина скърбят за загубата на
Коментари Харесай

Гимназия и семейство в Южна Каролина скърбят за загубата на убит учител по социални науки след като електрически стълб падна върху нея, докато вървеше по време на обедната си почивка.

Медицинският център на университета в Аугуста обяви 31-годишната Джунел Робинсън за мъртва на 23 август, часове след трагичния инцидент.

Робинсън беше ударен, след като ремарке с трактор се удари в комунални линии, като според съобщенията извади от земята около осем „дефектни“ стълба, според съобщение за новини от фирма, представляваща семейството, Bamberg Legal.

Семейството на Робинсън иска 130 милиона долара за финансова компенсация и за инвестиране в ангажимент към инфраструктура и годишна стипендия на името на Робинсън.

Свързани: „Случи се твърде бързо“: 15-годишен- Старец е убит от избягала джанта и колело от ремарке на трактор при невероятна катастрофа по протежение на магистрала в Индиана

Веднага след инцидента гимназията Wagener-Salley, където работеше Робинсън, беше поставена на меко блокиране, според уебсайта му.

„Тази трагедия е опустошителна за всички нас, тъй като г-жа Робинсън беше втората си година, като преподаваше социални науки във Wagener-Salley. През изминалата година тя се сприятели с много колеги и разви значими взаимоотношения с много от нашите ученици“, се казва в изявление на училищната администрация до общността. „Искрено и мило за всички, с които се сблъска, времето й тук в нашето училище и на тази земя се струва твърде кратко“, продължи училището, което отмени училищните дейности след инцидента.

Учениците бяха съсипани да научат техният учител беше починал и съветниците бяха изпратени на повикване, за да подкрепят всички в кампуса. В нейна памет училището определи специално време за молитва на следващия ден в 7:45 сутринта в училището.

Капитал от магистрален патрул в Южна Каролина. Британи Глоувър каза, че влекач Peterbilt от 2014 г., пътуващ на север по магистрала S.C. 113, се е ударил в „ниско висящи електропроводи“ близо до кръстовището на Pickens Street на Main Street на Pickens Street във Вагенер.

Според Глоувър Робинсън е вървял на юг на S.C. 113, когато е била смъртоносно ударена от падащ стълб. Докладите казват, че тя се е опитала да се измъкне от пътя му, но не е успяла. Резултатите от нейната аутопсия все още се очакват.

Семейството на Робинсън е наело адвокат Джъстин Бамбърг, който каза, че е можело да бъдат взети мерки, за да се предотврати смъртта на младата жена. Той посочи, че падащият стълб е на 60 години.

Семейството иска 10 милиона долара годишна стипендия на името на Робинсън, 100 милиона долара за нейното имение и инвестиция от 20 милиона долара в енергийна инфраструктура от компании за комунални услуги в градовете Сали и Вагенер.

„Това абсолютно можеше да бъде предотвратено, ако хората си бяха свършили работата. Единствената причина това да се случи е, че много хора не са си свършили работата. Точка“, каза адвокатът, според Post and Courier.

Dominion Energy обясни, че след като камионът се е разбил в няколко стълба и е прекъснал няколко захранвани линии, приблизително 25 от техните клиенти са останали без енергия.

„[Ние] изразяваме нашите най-дълбоки съболезнования на семейството на Jeunelle Robinson. Тъй като разследването на тази авария продължава, е твърде рано да се предоставят каквито и да било свързани подробности“, се казва в изявление на Dominion Energy.

Въпреки това Бамберг каза, че компанията е била добре запозната с разлагащите се полюси.

„Dominion Energy има проект в процес на разработка, наречен Wagener Connection; всичко е публично на техния уебсайт“, каза Бамберг на пресконференция. „Това е проект за ремонт и подобряване на електрическата инфраструктура във Вагенер. Dominion публично призна, че животът на оборудването е 60 години и каза, че [стълбовете във Вагенер] трябва да бъдат сменени.”

ЩРАКНЕТЕ ТУК, ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР