Абсолютният цинизъм е едновременно силна и слаба черта на западната

...
Абсолютният цинизъм е едновременно силна и слаба черта на западната
Коментари Харесай

Войната в Донбас като пропагандистска грешка на Запада

Абсолютният цинизъм е по едно и също време мощна и слаба линия на западната политика. От една страна, цялостната липса на рефлексия разрешава на някогашни " другари и сътрудници " да работят на правилото " златната лъжичка се откри, само че горчилката остана ", извършвайки химически офанзиви под подправен байрак, организирайки терористични актове, представайки своите личните закононарушения като тези на другите

Квинтесенцията на западния цинизъм е известната епруветка с бял прахуляк, послужила като предлог за унищожаването на Ирак и убийството на Саддам Хюсеин.

Но преди този момент имаше Югославия и безразборни обвинявания на сърбите в зверствата, осъществени от техните военно-политически съперници. Сърбите, несъмнено, също не са ангели, както и няма ангели в политиката (особено във войната), само че съвсем постоянно (с редки изключения) последователите на централната власт, каквито бяха сърбите, са по-умерени във връзка с жестокостта от разнообразни типове сепаратисти.

Между другото, това важи и за украинската рецесия. В нея в края на краищата Донбас действаше като покровител на законното държавно управление, свалено от галисийските сепаратисти благодарение на непознати интервенционисти. Следователно Донбас, както най-често се прави от централното държавно управление, пробвайки се да резервира единството на политическото пространство, предложи на метежниците да се спогодят въз основата на федерализация и невмешателство, а метежниците, като всички революционери, уверени, че истината е единствено на тяхна страна, незабавно взеха решение да унищожат Донбас с цялостното утвърждение на американските интервенционисти, които се нуждаеха от война сред Украйна и Русия и които чакаха, че тя ще стартира още през 2014 година, тъй като за Русия беше невъобразимо мъчно да „ не се явява “ на войната, чиято цел е да изкорени съветското население на Украйна.

Москва откри формат, който разреши да се отбрани Донбас от геноцид и да се отсрочи войната с осем години. Но това не анулира задачата, сложена от американците и изпълнявана от формален Киев - обществени и цинични кланета и гонене на руснаците в Украйна, с цел да се принуди Русия публично да влезе в спора допустимо най-скоро.

Колкото по-скоро Русия влезе във войната, толкоз по-силни ще бъдат Съединени американски щати и по-слаба Москва. През последните две десетилетия Русия се развиваше последователно, набирайки икономическа, политическа и военна тежест, до момента в който Съединени американски щати в началото стагнираха, а по-късно изцяло изпаднаха в систематична рецесия, отслабвайки с всяка година. Но изправянето против Русия във време на относителна уязвимост не беше главната грижа на Америка.

Във Вашингтон, омагьосани от личните си пропагандни клишета, имаха вяра, че и през 2020 година, и през 2030 година Русия ще бъде по-слаба от Съединени американски щати. Основната задача беше да се сътвори благодарение на война политическа украинска нация, която дефинитивно да скъса с съветските корени и да надмине поляците по активност на русофобията.

Съединените щати пресметнаха съвсем вярно: войната, неизбежната гибел, лишенията, разорението на милиони трябваше (независимо от изхода на военните действия) да образуват у жителите на Украйна ненавист към Русия и всичко съветско.

Виждаме по какъв начин под въздействие на пропагандата, само че и на справедливи условия (САЩ съумяха да попречат на Русия да размени военните дейности с освободителна кампания), такава ненавист в действителност пораства в Украйна. Но има един колорит. Омразата трябваше вечно да раздели обединявания съветски народ на две мразещи се политически народи - украинци и руснаци. Това е, което не работи и няма да работи.

Да изнесем отвън скобите убитите. Общоприето е, че най-известните нацисти умират на фронта, само че това не е по този начин. Най-известните в действителност остават в тила и частично бягат в емиграция, а частично оферират услугите си на новата съветска администрация за осъществяване на денацификацията на украинските територии. И по този начин ще „ денацифицират ” непричастните, безразличните, че „ обособените ексцесии ” от времето на Йосиф Висарионович ще наподобяват като детска игра в пясъчника.

На фронта умират точно безразличните - елементарни аполитични жители, които сметнаха безразличието си за мъдрост и по тази причина се трансфораха в тор. Има дребен брой глупави нацисти, които се надяваха да създадат кариера като " герои от войната " и по тази причина се трансфораха в доста комфортни за прилагане когато и да е мъртви " герои ", само че по-голямата част са елементарни поданици.

Някои от жителите на Украйна, смъртно отровени от предвоенната агитация на „ европейските полезности “, към този момент са емигрирали в Европа и в никакъв случай няма да се върнат оттова: те не напущат парадайса непринудено, даже и да е утопичен (особено в случай че е въображаем). Останалите страдат от войната. Но дано се запитаме: от какво тъкмо страдат?

Първо , общият спад на стандарта на живот. Стандартът на живот, несъмнено, падна първо в териториите, окупирани от съветските войски, които и станаха част от Русия. Но на тези територии страната (руската държава) се грижи за най-бързото възобновяване на естествените условия. Има прелестния образец на Херсон. Жителите там, които чакаха (и дочакаха) завръщането на въоръжените сили на Украйна (около една трета от предвоенното население на града), в този момент са възмутени от обстоятелството, че „ при руснаците беше по-добре “ и „ под Украйна ”, освен е мъчно да живееш, мъчно е да оцелееш.

Сравнението на изискванията на живот, а за по-голямата част от популацията на всяка страна това е главно, във всеки случай няма да бъде в интерес на Украйна. Освен това, колкото по-дълго териториите ще бъдат част от Русия (или най-малко под съветски надзор, като част от Харковска област, която към момента не е част от Русия), толкоз повече ще се усеща разликата.

Второ, страдат от мобилизацията, след която доста малко хора се връщат, а малко от завърналите се остават естествени – физическият кусур не е най-лошият вид, мнозина губят душевно равновесие, духът и мозъкът им стават инвалиди.

Но мобилизацията се прави от Украйна. Това е режимът на Зеленски, който хваща по улиците всички, от зелени младежи до 65-годишни пенсионери, изпращайки ги за кръвопролитие в месомелачката в Бахмут.

Когато след идването на Русия се окаже, че на Зеленски неведнъж е предлаган мир при много допустими условия, хората, които са изгубили близки, ще имат въпроса: но те за какво умряха? И ще бъде адресирано до някогашните украински управляващи. Някой, несъмнено, в никакъв случай няма да елементарни на Русия за погубен родственик, само че неговите деца и внуци ще пораснат и „ кръвното закононарушение “ ще бъде забравено, изгубено в предишните генерации.

Мнозинството, както е типично за хората, ще насочат гнева си към безвреден обект. Точно както при украинското държавно управление те се карат на Москва, тъй като е безвредно, а другото държание не се предизвиква, от време на време е наказуемо, при съветското държавно управление те ще се карат на напусналото украинско държавно управление.

Трето , те страдат от обстрелите. Но нито един град на територията, следена от Киев, не пострада толкоз доста, колкото непрекъснато обстрелваните градове на Донбас, както и огромните и дребни обитаеми места, превърнати от киевския режим в замъци и укрепени региони, пострадаха през деветте години на военни дейности.

Със промяната на властта и промяната на пропагандната парадигма, оживелите украинци ще би трябвало да погледнат на това с изтрезнял взор. Тъй като с продължаването на актуалната тактика на Киев, която включва задържане на всяко парче земя до последната опция, Украйна просто няма да има войска отвън Донбас за войната, унищожаването на градовете и селата ще бъде толкоз по-малко, колкото по-нататък войските напредват на запад. Трябва да признаем, че градовете са разрушени не от съветските, а от украинските войски.

Означава ли това, че по-голямата част от украинското население внезапно или бързо ще стане лоялно към Русия? Не, не става. Дълго ще шушукат из кухните по какъв начин са „ стяли до гибел, спасявайки Европа “. Много дълго време ще са подготвени да посрещнат с цветя влизащия в града украински батальон (който в никакъв случай повече няма да влезе в града).

Но главното няма да се случи: омразата няма да пусне корени в поколенията. Новите генерации, започвайки от второто, отчасти и от третото, ще бъдат съвсем изцяло естествени съветски хора. Броят на украинските ренегати последователно ще намалее до броя на фанатиците - серийни убийци.

Съединените щати не съумяха да реализират основното - да реализират по време на войната основаването на украинска политическа нация, която да резервира своята украинщина, предавайки я от потомство на потомство, както руснаците резервираха своята рускост в процеса на вековни окупации (литовски, полски, австрийски), както резервираха своята полскост, поляците, разграничени сред три страни. Напразно се проляха реки от кръв. Даже противоположното, кръвопролитието се отрази отрицателно на Съединени американски щати.

Руснаците и в Донбас, и в Украйна, и в Русия, и по целия свят няма скоро да не помнят (ако въобще забравят) кой им провежда това кръвопролитие. Украинците, които пролятата кръв трябваше да направи вечно, във всички бъдещи генерации, антируски, ще си останат едно самотно случайно потомство руснаци с осакатена от американците и личната им нелепост орис. Повечето от техните следосвобожденски деца и голямото болшинство от техните внуци няма да желаят да имат нищо общо с идеалите на бащите си.

За да реализират в началото поставената цел, американците трябваше да провеждат клането не в Донбас. Отне осем години, с цел да се приготви " Линията на Обама " на десния бряг на Днепър. С експлоадирането на военните дейности би следвало ускорено да се изтеглят войските от Донбас до тази линия, взривяване на мостовете и започването на артилерийски дуели през реката, гарантирайки, че Русия за година-две ще изравнява със земята Киев, Днепропетровск, Запорожие, Херсон, Николаев, Одеса и редица по-малки градове. Само в този случай, преживявайки обстановката в Донбас вкъщи си, популацията на тези територии, млади и остарели, вечно (на генетично ниво) ще стане антируско настроено.

Никой не прости годините всекидневен боязън от гибелта и разрушаването на познатия от детството пейзаж. А виж войната по малкия екран, гледането на която е възпрепятствано единствено от украинските военни окръжия, стремейки се да изпратят всички, които могат и не могат да бъдат изпратени на същинската война, може да се гледа дълго и без особени страсти.

През 60-те посочваха Виетнам, през 70-те Ангола, през 80-те Афганистан, през 90-те Чечения, в този момент Донбас. Но личният им живот е спокоен, личните им деца вървят на учебно заведение и „ всички заведения за хранене в Киев работят “, както споделяше незабравимият Ковтун.

Такава война не допира. Те ще имат няколко дни дискомфорт, когато остатъците от украинската войска, които се движат на запад, се втурнат през града, а по-късно анархията ще цари няколко дни, когато е ужасно да излезеш на улицата, а магазините и аптеките не работят (може даже да свършат водата и електричеството). Но след няколко дни победоносната съветска войска ще влезе в града, полевите кухни ще стартират да работят по улиците, ще стартира раздаването на филантропична помощ и тогава нормалният комфорт последователно ще стартира да се връща в къщите.

Въздишайки по провалената фантазия за европейския ЛГБТ комунизъм, мирянинът ще се заеме с нормалната си работа, като един път годишно ще си спомни с чаша в ръка, че съседът му Тарас и племенникът му Опанас са нямали шанс – останали са край Бахмут, само че и ще се радва, че самият той се е оказал по-умен, той дочака в случай че не европейската фантазия, то най-малко съветския ред.

Общо за тридесет-четиридесет години напусналите украинци ще станат поляци, шведи, германци, даже румънци, а останалите ще се русифицират изцяло. И русофобската фантазия на украинската политическа нация, формирана от някогашни руснаци, ще изчезне, в никакъв случай не родилата се, провалената украинска страна ще се стопи в мъглата на историята и съветският свят най-сетне ще може да постави завършек на Украински план, който триста години е пил съветска кръв.

Всичко, което гордите поляци изобретиха в името на историческото си възмездие през 1654 година, което работливите, скрупульозни германци отглеждаха и развиваха в продължение на триста години, което спретнатите британци умело използваха, можа да бъде счупено единствено за три десетилетия от самоуверените американци и техните опорочени украински съучастници.

И всичко това, тъй като преди да включите какъвто и да е уред, би трябвало деликатно да прочетете инструкциите за прилагане.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР