Абсолютна глупост е неща, които са изпитани и доказани в

...
Абсолютна глупост е неща, които са изпитани и доказани в
Коментари Харесай

Мангъров към антиваксърите : Излага на опасност и другите хора

" Абсолютна нелепост е неща, които са изпитани и потвърдени в практиката от доста години да се отстраняват, както стана при нас с отпадането на реваксинирането на 11 и 17 години с БЦЖ, сподели Доц. Атанас Мангъров, шеф на Детската клиника в Инфекциозна болница във връзка започващата Европейска имунизационна седмица.

Имаме един от положителните имунизационни календари  и в случай че се съблюдава, нещата ще вървят добре. "

Той посъветва персоналните лекари да не се опасяват и допустимо най-бързо да се върнат към графика за имунизиране на бебета и деца. Доц. Мангъров също по този начин сподели, че останалите ваксини би трябвало да се поставят по едно и също време.

" Излишно е децата да се карат да идват неколкократно и да им се слага по една ваксина всякога.

Ваксините би трябвало да се създадат едновременно: през устата - ротавирусната ваксина, в едното краче да се постави имунизацията за дифтерия, тетанус, коклюш, а в другото - тази за менингит. Доц. Мангъров е сбит, само че явен във връзка с антиваксърските настройки:

" Ако човек не се имунизира, има заплаха да се разболее, когато човек не имунизира себе си и детето си - излага на заплаха и другите хора. "

Колкото до възходящия брой сведения, че имунизацията против туберкулоза (БЦЖ) може да се окаже разковничето в битката с Covid-19, доцент Мангъров счита, че е рано за безапелационни изказвания и че успеваемостта на БЦЖ имунизацията против коронавирус трябва да се потвърди и изследва.

Добро начало на връщането към естественото е да стартираме още веднъж да имунизираме децата си " - сподели още той пред БНР.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР