ABN AMRO Open, полуфиналГригор Димитров – Даниил Медведев 1-6, 2-6Григор

...
ABN AMRO Open, полуфиналГригор Димитров – Даниил Медведев 1-6, 2-6Григор
Коментари Харесай

Григор не успя да преодолее Медведев в Ротердам


ABN AMRO Open, полуфинал

Григор Димитров – Даниил Медведев 1-6, 2-6

Григор Димитров завърши присъединяване си на ATP 500 шампионата в Ротердам след загуба от международния №11 Даниил Медведев на полуфинала. Мачът бе много по-оспорван, в сравнение с демонстрира резултатът, като българинът бе доста покрай това да реализира поврат от 0-2 във втория сет. Въпреки днешното проваляне обаче Димитров има всички учредения да е горделив от представянето си и да гледа с оптимизъм към идната конкуренция в Марсилия.

Опонент на Медведев в утрешния край ще бъде Яник Синер или Талън Грийкспур.

Димитров записа по-малко уинъри в хода на мача (12-18), като в това време направи съвсем два пъти повече непредизвикани неточности (35-19). Българинът направи две двойни неточности против нито една на Медведев, а всички осем аса в мача бяха в актива на международния №11. Димитров завоюва 44% от точките си на първи сервис (15/34) и осъществя един от петте си брейкпойнта (20%), до момента в който неговият конкурент оползотвори шест от своите тринадесет благоприятни условия за пробив (46%).

Медведев завоюва жребия и избра да посреща. Още през цялото време почитателите съумяха да добият визия какъв мач следва – Димитров и Медведев направиха много дълго разиграване, което приключи с непредизвикана неточност на българина при привидно елементарно воле на мрежата. Световният №11 стигна до брейкпойнт след добре пласиран слайс наоколо до страничната линия, само че по-късно руснакът изпрати топка в навън. В последна сметка Димитров не позволи ранен пробив и завоюва подаването си след превъзходен сервис, който Медведев не съумя да отрази.

Руснакът сподели, че началният му удар ще бъде проблем за международния №28, като пласира два аса в първия си сервис гейм и относително елементарно изравни резултата. Впоследствие няколко неточни отигравания на Димитров предоставиха три следващи шанса за пробив на неговия конкурент. Бекхенд в навън от страна на българина означаваше брейк на нула и преднина от 2-1 за Медведев.

Шампионът от US Open 2021 продължи да бъде доста стабилен на начален удар, като също така показва чудесно напредване по корта. Това му разреши да затвърди пробива и да усили задатъка си. Димитров атакуваше по цялата широчина на корта, само че Медведев сподели отлична игра в отбрана и стигна до два следващи шанса за нов пробив, откакто първата ни ракета изпрати топката в навън при опит за офанзива с форхенд по правата. Последвалото разиграване приключи с непредизвикана неточност от страна на Димитров, който изпрати форхенд в мрежата и по този начин Медведев поведе безапелационно с 4-1.

В началото на шестия гейм българският тенисист реализира най-хубавата си офанзива от началото на мача, като си отвори пространство в корта с отличен бекхенд, след което приключи невъзмутимо с воле на мрежата. Димитров стартира да се приспособява към дългите разигравания, инициирани от Медведев, и това незабавно донесе проблеми на руснака.

Първата ни ракета избави три геймбола, след което стигна до първия си брейкпойнт в мача, станал факт след бекхенд в мрежата от страна на руснака. В последвалото разиграване обаче Димитров върна жеста и пропусна шанса си. В последна сметка Медведев остана безукорен на сервис и се приближи на гейм от спечелването на сета след нов ас.

Силните изяви на руснака продължиха с брилянтен ретур уинър, а малко по-късно бекхенд в навън на Димитров предоставиха три следващи сетбола на международния №11. Първите два бяха избавени от българина, само че третият опит се оказа благополучен за Медведев и след форхенд в навън на Димитров шестият подложен завърши сета при 6-1 в своя изгода.

Макар да сподели известни съмнения при започване на втория сет, Медведев още веднъж не позволи пробив, като пласира ас при 30-30, след което реши доста добре минаващия удар на Димитров и не реши да не играе с топката, която бе навън. Българинът опита да оспори решението, само че съдията бе безапелационен. В последвалия гейм съветският тенисист на два пъти стигна до точка за пробив, само че в първия случай Димитров отговори с форхенд уинър, а при втория Медведев изпрати ретура си в навън.

Бившият №1 обаче стигна до нов късмет, откакто Григор не откри рамките на корта при офанзива с форхенд по правата, след което бекхендът му още веднъж го съобщи и Медведев стигна до ранен пробив. Въпреки тежката за него обстановка, Димитров продължи да се бори и сложи съперника си напрегнат, като навакса пасив от 40-15, изравнявайки резултата с превъзходен бекхенд уинър по диагонала. Прекрасен лоб на българина му даде късмет за пробив, който бе осъществен след бекхенд в мрежата на Медведев и по този начин резултатът в сета стана 2-1.

Силните минути за Димитров продължиха и той съумя да възвърне равенството, завършвайки четвъртия гейм с невъзмутим смач. При 30-15 българинът сътвори един от най-зрелищните моменти в мача, откакто се подхлъзна и падна, само че съумя да отиграе топката от седнало състояние.

Грешките на Медведев зачестиха и Димитров се възползва оптимално от това, стигайки до три следващи брейкпойнта след форхенд в навън на руснака. Първата ни ракета обаче изпрати топката в мрежата при опит за слайс, след което сервисът на Медведев още веднъж го измъкна от сложната обстановка и руснакът си върна водачеството, спечелвайки подаването си за 3-2. В шестия гейм бекхенд в навън на Димитров даде два шанса за пробив на руснака. Той пропусна първия след неакуратен бекхенд, само че по-късно първата ни ракета позволи двойна неточност и по този начин Медведев се приближи до успеха след нов брейк.

Шестият подложен изигра един от най-силните си геймове в мача, спечелвайки подаването си на нула за 5-2. Медведев стигна до два следващи мачбола, като първият бе избавен от Димитров, само че по-късно бекхендът на българина още веднъж го съобщи и по този начин някогашният №1 победи с 6-1, 6-2 след 82 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР