Abercrombie & Fitch съобщи, че е започнало собствено разследване на

...
Abercrombie & Fitch съобщи, че е започнало собствено разследване на
Коментари Харесай

Abercrombie & Fitch казва, че е „ужасен“ от обвиненията срещу бивш главен изпълнителен директор, започва разследване

Abercrombie & Fitch заяви, че е почнало лично следствие на обвинявания, в началото оповестени от BBC, че някогашният основен изпълнителен шеф на компанията Майк Джефрис е експлоатирал мъже за секс.

„ Ние сме ужасени и отвратени от държанието, разказано в обвиняванията против господин Джефрис, чиято работа в Abercrombie & Fitch Co. завърши през 2014 година, преди съвсем 10 години. Не е елементарно да приказваме и да излизаме напред и нашите мисли са с тези, които самоуверено издигнаха гласа си “, сподели търговецът в изказване, изпратено до CNN във вторник.

„ Откакто BBC се свърза с нас, ангажирахме външна адвокатска адвокатска фирма, с цел да организира без значение следствие на повдигнатите въпроси. Сегашният изпълнителен управителен екип и бордът на шефовете на компанията не са били осведомени с обвиняванията в полово непозволено държание от господин Джефрис “, се споделя в изказването. „ В продължение на близо десетилетие нов изпълнителен управителен екип и освежен ръб на шефовете сполучливо трансформираха нашите марки и просвета в организацията, ръководена от полезности, каквато сме през днешния ден. Имаме нулева приемливост към малтретиране, тормоз или дискриминация от всевъзможен тип. “

Осем мъже споделиха на BBC, че Джефрис и неговият сътрудник са били домакини на събития на разнообразни места в няколко страни, в които някои от тях са били експлоатирани за секс. Твърди се, че най-малко някои от партиите са се случили, до момента в който Джефрис е бил основен изпълнителен шеф на Abercrombie & Fitch.

В отчета на BBC се споделя, че мъжете настояват, че са били вербувани посредством медиатор, който е употребявал мрежа от вербовчици и им е плащал от 500 до 1000 $ за всеки предложен клиент.

Би Би Си сподели, че двугодишното им следствие включва информация, събрана от 12 мъже, които настояват, че са участвали или са организирали събития за интервал от шест години от 2009 до 2015 година, където са осъществявани полови дейности за и с Джефрис и неговия сътрудник Матю Смит.

Няколко от мъжете споделиха пред BBC, че са оставили усещането от експертите по асортимент на личен състав, че може да има опция за моделиране за тях с марката, в случай че се съгласят. Докладът обаче също по този начин споделя, че хипотетичният медиатор отхвърля каквото и да е нарушаване и твърди, че мъжете са участвали на събитията „ с необятно отворени очи “.

Като част от следствието си BBC сподели, че е събрала имейли, самолетни билети и друга документи, която съгласно нея придава меродавност на разказите на мъжете, в допълнение към изявленията, направени с други източници, в това число някогашен личен състав на семейството.

Адвокатът на Джефрис, Брайън Бийбър, даде отговор на CNN на репортажа на BBC, като сподели, че „ Майкъл е на 79 години и е пенсиониран. В минали години той избра да не разяснява медийни репортажи, документални филми и истории от всевъзможен тип, свързани с персоналния му живот - и не възнамерява да го прави в този момент.

Майк Джефрис, някогашен изпълнителен шеф на Abercrombie & Fitch, сниман през ноември 2005 г. Майк Джефрис, някогашен изпълнителен шеф на Abercrombie & Fitch, сниман през ноември 2005 година Michael Loccisano/FilmMagic/Getty Images

Abercrombie & Fitch ненадейно разгласи пенсионирането на Джефрис през 2014 година от позицията му на основен изпълнителен шеф на веригата за тийнейджърско облекло, роля, която той изпълняваше от 1992 година

Компанията претърпя многократни поредни тримесечия на спад на продажбите в магазините си, отворени най-малко една година досега на неговото овакантяване, а Джефрис се трансформира в гръмоотвод за несъгласия, изключително откакто през 2006 година сподели в изявление за Salon, че облеклата на марката са по- за „ готини “ и „ добре изглеждащи “ хора. Джефрис в последна сметка се извини години по-късно за мненията си в изявлението.

Джефрис също по този начин си навлече рецензии от консуматори и групи за покровителство на младежите, които разкритикуваха маркетинговата тактичност на марката по време на неговото ръководство, включваща нищожно облечени тийнейджърски модели в рекламата й и постоянно чиновници мъже без ризи, които поздравяваха клиентите в магазините.

През 2002 година търговецът на дребно извади спорни тениски след недоволства, че те не са расово чувствителни. На една риза бяха изобразени китайски служащи в пералнята с конусовидни шапки и фразата „ Пране на Wong Brothers: Двама Wongs могат да го създадат бяло “.

През 2003 година компанията – под напън от някои потребителски групи – съобщи, че ще спре да издава пикантни каталози и ще спре публикуването на своята празнична книга, която включваше голи млади възрастни модели в полови пози.

Под негово наблюдаване Abercrombie & Fitch също се съгласи през 2004 година да заплати 40 милиона $ за споразумяване на групов иск, който твърди, че компанията е взела участие в дискриминация на работното място от нараснали бели служащи пред чернокожи, испанци и азиатски чиновници, съгласно

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР