Абдулалим, избягал от войната в Сирия, оцеля при разрушителното земетресение,

...
Абдулалим, избягал от войната в Сирия, оцеля при разрушителното земетресение,
Коментари Харесай

Да оцелееш от труса, но да загубиш жена си и децата си

Абдулалим, избягал от войната в Сирия, оцеля при разрушителното земетресение, само че загуби фамилията си

Надниквайки отдолу под огромна рухнала плоча от бетон и тухли, Абдулалим Муаини махва едва към своите спасители.

Изминаха към този момент три дни, откогато мощното земетресение порази прилежаща Турция и лиши хиляди животи, прекърши хиляди ориси.

И ориста на Абдулалим, избягал от войната в Сирия и женен за туркиня, е прекършена, тъй като той оцелява, само че брачната половинка му и двете им дъщери – не.

На земята лежат три тела, покрити с одеяла, а той е на носилка, изведен от спасителите си в Хатай, градът, който бе най-силно изумен от мощното земетресение.

Едва е изваден отдолу под големите парчета, със счупени крайници, само че в схващане, с цел да опише за историята си пред Ройтерс, представена от.

Мъжът е от Хомс, Сирия, избягал от гражданската война и намерил своя втори дом в Турция, разкрил тук и брачната половинка си – Есра. Двамата се оженили, родили им се две прелестни дъщери – Махсен и Бесира, само че през днешния ден и трите са изгубили живота си.

А избавителните акции в Турция не секват, въпреки и в сложни условия, хиляди служители на реда, пожарникари, медици се борят да открият оживели отдолу под руините.

Вълната от взаимност непрестанно се разраства, която включва доброволци, материална помощ и финансови средства, в това число и от България.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР