Абдула Морси, син на покойния президент на Египет Мохамед Морси,

...
Абдула Морси, син на покойния президент на Египет Мохамед Морси,
Коментари Харесай

Почина и синът на Морси

Абдула Морси, наследник на починалия президент на Египет Мохамед Морси, умря късно през вчерашния ден вечерта след неочакван сърдечен удар, заяви Анадолската организация, базирайки се на източник от фамилията, съобщи БГНЕС
Все още не е известно какво може да е предизвикало инсулта.
Припомняме, че и Мохамед Морси умря неотдавна при странни условия. Тогава държавната телевизия на Египет заяви, че Мохамед Морси " страда от незлокачествен израстък, има обезпечена непрекъсната здравна помощ и гибелта му е породена от сърдечен удар ". Той беше заровен в град Наср, източно от Кайро.
Морси беше определен за президент през 2012 година, само че беше свален с боен прелом година по-късно. Военните смазаха придвижването " Мюсюлманско приятелство ", арестувайки Морси и доста други от водачите на групата, които са в пандиза и досега са минали през голям брой правосъдни процеси.
Отношенията на Турция с Кайро се утежниха, откакто египетската войска, по-късно ръководена от Ел Сиси, смъкна Морси. Ердоган изрично осъди прокуждането на Морси.
Amnesty International и други правозащитни групи приканиха за почтено, транспарантно и всеобхватно следствие на гибелта на Морси и повдигнаха въпроси по отношение на лекуването му в пандиза. Правителството на Египет отхвърли обвиняванията, че е бил неприятно третиран.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР