АББ разполага с разширено портфолио от екологично ефективни решения и

...
АББ разполага с разширено портфолио от екологично ефективни решения и
Коментари Харесай

АББ създава иновативно решение за енергийно независим завод на бъдещето без вредни емисии


АББ разполага с разширено портфолио от екологично ефикасни решения и услуги, които могат да оказват помощ икономическият напредък да се разграничи от въздействията върху околната среда. Всъщност, повече от половината доходи на АББ в международен мащаб се генерират от технологии, които се борят с аргументите за климатичните промени. Целта на компанията е да увеличи този принос от 57% през 2018 година до 60% до 2020 година

Ангажиментът на компанията към битката с климатичните промени включва ограничение навъздействието върху околната среда от личната й активност. Настоящата цел на АББ във връзка с смяната в климата е да понижи личните си излъчвания на парникови газове до 40% до 2020 година, спрямо базово равнище от 2013 година

В Люденшайд, Германия, АББ показва по какъв начин преходът към устойчива сила може да бъде сполучлив посредством цифровото ѝ ръководство. След двегодишна фаза на планиране и конструиране, като част от своя план “Мисия до нула”, АББ отвори своята първа енергийно самостоятелна индустриална база без излъчвания на въглероден диоксид - с стартирането в употреба на слънчева електроцентрала в цех на дъщерното си сдружение Busch-Jaeger. Технологиите на АББ ще генерират задоволително сила от слънчевата електроцентрала, с цел да покриват (в слънчево време) 100% от енергийните потребности на завода. Иновативният обект ще икономисва към 630 тона въглероден диоксид на година.

Пълният енергиен цикъл на завода е основан с водещите в бранша енергийно ефикасни съставни елементи на АББ, с цел да може цялата система да работи със доста по-малко сила. Голяма част от нужната сила се основава благодарение на устойчива слънчева електроцентрала и извънредно енергийно ефикасен когенерационен цех.

Фотоволтаичната система с повърхност от 3 500 квадратни метра, конфигурирана над паркинг зоните на обекта на компанията, ще доставя към 1 100 мегаватчаса слънчева сила с неутрално влияние върху климата всяка година, което е почти годишната нужда от сила на 340 частни семейства. В комбиниране с когенерационен цех, работещ с два пъти по-голяма енергийна успеваемост от една въглищна електроцентрала, може да се генерира към 14% повече сила, в сравнение с е нужна на обекта. Тази непотребна сила се подава към публичната мрежа, допринасяйки за обезпечаването на зареждане с стабилно създадена сила в района. За да се покрият пикови потребности, се добива спомагателна зелена сила от MVV Energie AG, която подсигурява 100% CO2-неутрално произвеждане.

“Фотоволтаичната система е част от интегрирано решение, което покрива всички аспекти на енергийното произвеждане и систематизиране, като прави допустимо да се генерира задоволително електрическа енергия (в слънчево време) за покриване на 100% от енергийните му нужди”, показа Тарак Мехта, Президент на бизнес направление “Електроснабдяване и електрообзавеждане” в АББ. “С този новаторски обект ние демонстрираме преимуществата на основаването на система, в която всички съставни елементи са цифрово обхванати в мрежа и управляеми. Тази умна екосистема укрепва енергийната успеваемост, устойчивостта и опазването на ресурсите, осигурявайки опция за едно същинско бъдеще с нулеви нездравословни излъчвания за индустрията и оттатък нея.”

Технически център на цялата система в Люденшайд е мащабируемата система за ръководство на силата OPTIMAX® - част от серията артикули за енергийно ръководство от ABB Ability™. ABB Ability™ е новаторското портфолио от цифрови решения и услуги на компанията във всички сфери на бизнеса, които обезпечават нови равнища на еластичност, успеваемост и продуктивност. Дигиталното решение OPTIMAX® дава непрестанен и транспарантен взор върху енергийното ползване. То разрешава в действително време да се следи и усъвършенства потреблението на сила, както и да се интегрира разпределено генериране, гъвкаво ползване и предпазване на силата. Тази система пресмята оптималния енергиен поток на база на планирани данни и компенсира възможни отклонения в действително време, помагайки на фирмите да понижат енергийните си разноски и излъчвания.

Освен системата за енергийно ръководство и фотоволтаичната система с инвертори, цялата система в завода съчетава и други технологии на АББ, които са цифрово свързани. Например, системата за предпазване на силата на акумулатори (BESS) с изходна мощ от 200 kW и потенциал от 275 киловатчаса, дава отговор за съхранението на силата. В допълнение, зарядните станции на АББ в търговски обекти, където личният състав и посетителите могат да зареждат своите електрически транспортни средства гратис, дават в допълнение възстановяване на районния екологичен баланс. Продуктовото решение за енергийно ръководство от един източник е допълнено от интелигентни КРУ за систематизиране на електрическата енергия.

Приносът на АББ в постигането на климатичните цели е необятно приет и през 2018 година бе оценен от списание “Fortune”, което уточни АББ като една от топ 10-те компании, които трансформират света.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е новаторски софтуерен водач с обстойно портфолио за цифровите промишлености. Продължавайки своята над 130-годишна история в нововъведенията, АББ през днешния ден е водач в цифровите технологии с четири насочени към клиентите, международни водещи бизнеси: Електроснабдяване и електрообзавеждане, Индустриална автоматизация, Задвижване и Роботика и дискретна автоматизация, поддържани от общата цифрова платформа ABB Ability™. Водещият бизнес Енергийни мрежи на АББ ще бъде продаден на Hitachi през 2020. АББ развива активност в над 100 страни и разполага с над 147 000 чиновници.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР