AББ обяви, че е финализирала придобиването на GE Industrial Solutions

...
AББ обяви, че е финализирала придобиването на GE Industrial Solutions
Коментари Харесай

АББ финализира придобиването на GE Industrial Solutions

AББ разгласи, че е финализирала придобиването на GE Industrial Solutions (GEIS), световното бизнес направление за електрификация на „ Дженеръл Електрик ”, на 30 юни 2018 година Сделката бе оповестена на 25 септември 2017 година и се чака да е с възходяща оперативна облага още през първата година.

Сделката на стойност 2,6 милиарда щатски $ предлага забележителен капацитет в границите на АББ, включително да се употребяват опциите за напредък от съчетаването на портфолиото от цифрови решения на АББ - ABB Ability™, с обширната база конфигурирани мощности на GEIS. АББ чака да осъществя почти 200 млн. щатски $ годишни разходни синергии през петата година, което ще бъде основният фактор в привеждането на GEIS към еквивалентно високо равнище на партньорска успеваемост.

GEIS ще бъде интегрирана в дивизия „ Продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане ” на АББ, ръководена от нейния президент Тарак Мехта, като ново бизнес направление Electrification Products Industrial Solutions (EPIS). Стефани Мейнс, някогашният президент и основен изпълнителен шеф на предприятието GE Industrial Solutions, ще оглавява новата бизнес единица като неин шеф. Като част от договорката, АББ открива дълготрайни стратегически взаимоотношения по доставките с GE, с цел да ги доставя с артикули и услуги от цялото портфолио на АББ. В договорката са включени дълготрайни права за потребление на комерсиалната марка на GE.

АББ е новаторски софтуерен водач в региона на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. В качеството си на главен сътрудник на Формула Е, напълно електрическият интернационален клас моторни спортове на FIA, АББ продължава да тласка границите на електрическата подвижност оттатък вероятното, допринасяйки за едно по-устойчиво бъдеще. АББ развива активност в над 100 страни и разполага с към 135 000 чиновници. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР