АББ и Dassault Systèmes обявиха днес широкообхватно глобално партньорство с

...
АББ и Dassault Systèmes обявиха днес широкообхватно глобално партньорство с
Коментари Харесай

АББ и Dassault Systèmes влизат в глобално партньорство за дигиталните отрасли


АББ и Dassault Systèmes оповестиха през днешния ден широкообхватно световно партньорство за да предложат на клиентите в цифровите браншове неповторими софтуерни решения, вариращи от ръководство на виталния цикъл на продуктите до решения за здравето на активите. Двете компании ще дават на клиентите изчерпателен портфейл от усъвършенствани отворени цифрови решения, повишавайки конкурентоспособността на промишлените компании, в същото време увеличавайки гъвкавостта, скоростта и продуктивността на виталните цикли на техните артикули, произвеждане и активност.

Партньорството ще съчетае преимуществата на цифровите решения от ABB AbilityTM и платформата 3DEXPERIENCE на Dassault Systèmes и ще гради бъдещите си триумфи върху солидната конфигурирана база мощности, задълбочения експертен опит в региона и световния достъп до клиенти на двете компании. АББ към този момент внедри платформата 3DEXPERIENCE, с цел да моделира и симулира нейните решения, преди да ги достави на своите клиенти. С това партньорство АББ ще създаде и даде на клиентите усъвършенствани “дигитални близнаци”, осигурявайки опция на клиентите да ръководят продуктовите решения на АББ и тяхната работа с усъвършенствана цялостна успеваемост, еластичност и резистентност.

Чрез поетапен метод фирмите ще се концентрират върху автоматизацията на фабрики и роботика, автоматизация на преработвателните индустрии, както и решения за електрификация на дребни здания. Първите взаимни продуктови решения ще бъдат показани на идното комерсиално ревю Hannover Messe в Германия, което ще се организира от 1 до 5 април 2019 година

“Това изменящо играта партньорство ще служи на нашите клиенти, с цел да могат да са водачи в нововъведенията и растежа, трансформирайки радикално цялата си верига на цената за да се възползват от обширните благоприятни условия на индустриалната цифровизация. Заедно ние предлагаме едно отворено портфолио “от край до край” - от цифров близнак до здравето на активите - което дава на нашите клиенти конкурентно преимущество въз основа на комбинираното ни предложение, експертен опит в региона и световен досег”, показа основният изпълнителен шеф на АББ Улрих Шписхофер. “АББ прибавя Dassault Systèmes към своята мощна партньорска мрежа за индустриална цифровизация, включваща компании като Microsoft, HPE и IBM. Очакваме с огромно неспокойствие да работим с целия световен екип на Dassault Systèmes, с цел да подтикваме нововъведенията и основаването на още по-голяма стойност за клиентите.”

“Индустрията на 21 век към този момент не се дефинира единствено от способността да се създават артикули. Днешните водачи ще се дефинират от по-висшо равнище на притежаване на техническото ноу-хау. Това е новият конкурентен диференциатор и се случва в този момент заради доближаването на цифровите технологии, които трансформират всеки аспект на промишлеността”, съобщи Бернар Чарлс, вицепредседател и изпълнителен шеф на Dassault Systèmes. “В този промишлен подем, един основан на платформа метод дава опция на действителния и виртуалния свят да се осведомят и укрепват един различен. Нашето партньорство с АББ ще черпи от десетилетия смесен експертен опит, с цел да помогне на клиентите да извлекат максимума от тази мощна и динамична наклонност.”

В днешните високо автоматизирани браншове, цифровото моделиране на фабрики и гъвкавите, роботизирани индустриални системи оказват помощ на предприятията да генерират повече итерации в дизайна, с по-бързи темпове и по-здрави дизайни. Това от своя страна подкрепя ускоряването на прекосяването от всеобщо произвеждане към всеобща персонализация, където стоките се създават в по-голямо многообразие и в по-малки партиди, с по-къси витални цикли на продуктите. За доста производители разноските, свързани с времето отвън употреба, са се повишили фрапантно в последните години, когато доставката “точно навреме” се е трансформирала в норма. Един час отвън употреба в една съвременна индустриална база може да коства над 1 милион щатски $.

АББ към този момент разполага със мощно портфолио от цифрови решения в индустрията посредством ABB AbilityTM. ABB Ability™ започва публично през 2017 година и предлага към този момент над 210 цифрови решения за обмисляне, създаване и ръководство на работата в индустрията с нараснала продуктивност и сигурност, и по-ниски разноски.

Dassault Systèmes работи с компании от всевъзможен мащаб в 11 отрасла, с цел да им оказва помощ да посрещат новите провокации в днешния промишлен Ренесанс. Платформата 3DEXPERIENCE интегрира всички технологии и благоприятни условия, които употребяват знания и опит в една обвързвана среда на цифрови нововъведения, която осъществя цифрова последователност от концепцията, през производството до притежанието и назад. Промишлените предприятия могат да интегрират 3D приложенията на платформата, с цел да основат цифров “близнак”, който прихваща информация и експертен опит от цялата им екосистема, с цел да мери, оцени и предскаже успеваемостта на даден индустриален актив и да подкрепи усъвършенстването на работата му по образован метод.

Партньорството сред АББ и Dassault Systèmes в началото ще се концентрира върху:

Автоматизация на фабрики и роботика

Преживяванията с цифрови близнаци за оптимизация “от край до край” на процеси и системи, комбинирани с гъвкавостта на автоматизацията в роботиката, ще даде на заводите нужната пъргавост, с която да се приспособяват към все по-динамичните пазари. Това включва подготвени за потребление индустриални решения и услуги, наред със взаимно консултиране за бизнес промяна в индустрията, за усъвършенстване и ускорение на лансирането на нови артикули. Производителите на електроника могат бързо да покачат производството на нови, само че малотрайни артикули, а преработвателите на храни могат да редуват локално приспособени сезонни оферти, до момента в който създават на висока скорост. Във високо автоматизираните браншове като автомобилния бранш, опитът с цифрови близнаци в заводите разрешава интегриран дизайн и индустриална среда, които да поддържат новите монтажни процеси с гъвкави и реконфигурируеми кафези. Също по този начин той прави допустима връзката сред обособени системи, като да вземем за пример свързването на системи за автоматизация на логистиката с роботи, работещи по индустриалните линии, които разчитат на прецизна доставка на части за оптимално индустриално осъществяване.

Умни здания

Дигиталното партньорство сред Dassault Systèmes и АББ в региона на системите за цифрови близнаци ще обезпечи опция за безпроблемен работен развой по време на проектирането, инженеринга и ръководството на здания, както и свързани решения за резистентен превоз. Наличната информация, в композиция с виртуалната галактика 3DEXPERIENCE® на Dassault Systèmes, ще даде опция и за по-обширно взаимоотношение с клиентите по време на стадиите на спецификация на дизайна и ръководството на работата.

Преработвателни браншове - Примерът на минната индустрия

Конкурентният напън в преработвателните браншове като минната индустрия изисква от фирмите непрестанно да търсят нови способи да покачват сигурността, продуктивността и енергийната успеваемост на обектите си, като в същото време понижават разноските и ежедневната си работа. Един цифров модел на подземната среда, във връзка със системите за обмисляне и надзор в миньорството, би разрешил да се усъвършенства енергийното ползване и минната автоматизация, както и да даде опция на минните оператори да следят и усъвършенстват производството в действително време, до момента в който организират виртуални симулации на бъдещи сюжети.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е новаторски софтуерен водач в региона на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижване, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. Продължавайки своята над 130-годишна история в нововъведенията, АББ през днешния ден написа бъдещето на промишлената цифровизация с две оферти с ясна стойност: довеждане на електричество от която и да е електроцентрала до който и да е електрически контакт, и автоматизиране на всички промишлени браншове от естествени запаси до приключени артикули. В качеството си на главен сътрудник на Формула Е, напълно електрическият интернационален клас моторни спортове на FIA, АББ продължава да тласка границите на електрическата подвижност оттатък вероятното, допринасяйки за едно по-устойчиво бъдеще. АББ развива активност в над 100 страни и разполага с към 147 000 чиновници. www.abb.com

Dassault Systèmes , компанията основател на 3DEXPERIENCE, дава на бизнеса и хората виртуални вселени, с които да пресъздават устойчиви нововъведения. Водещите в целия свят решения на компанията трансформират метода, по който продуктите биват проектирани, създавани и поддържани. Колаборативните решения на Dassault Systèmes предизвикват обществените нововъведения, разширявайки опциите на виртуалния свят да трансформира действителния. Групата от компании носи стойност на над 250 000 клиенти от всевъзможен мащаб, във всички браншове и в над 140 страни. За повече информация, посетете www.3ds.com.

3DEXPERIENCE, логото Compass и логото 3DS, CATIA, SOLIDWORKS, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, GEOVIA, EXALEAD, 3D VIA, BIOVIA, NETVIBES и 3DEXCITE са регистрирани търговски марки на Dassault Systèmes или нейните филиали в Съединени американски щати и/или други страни.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР