А ко изборите бяха днес, онези, които се очаква да

...
А ко изборите бяха днес, онези, които се очаква да
Коментари Харесай

Коя е водещата политическа сила в България в момента

А ко изборите бяха през днешния ден, тези, които се чака да гласоподават сигурно, биха дали своят вот по този начин: ГЕРБ биха разчитали на 22,8% от гласовете, като занапред ще се види дали и до каква степен въздейства възможна нова коалиция със Съюз на демократичните сили (с десети от процента). „ ИТН “ би разчитала на 20,1%, Българска социалистическа партия – на 16,1%, „ Демократична България “ – 11,6%, Движение за права и свободи – 11,2% и „ Изправи се! Мутри, вън! “ – 5,6%, Вътрешна македонска революционна организация – 3,1%.

Данните са от постоянното без значение проучване на „ “ „ лице в лице “ с таблети, извършено сред 7 и 14 май, измежду 812 пълнолетни българи.

57,9% от всички запитани споделят, че сигурно биха дали своят вот в изборите на 11 юли. 16,7% споделят, че евентуално ще гласоподават, 8,3% – че евентуално няма да гласоподават. 13,7% споделят, че сигурно няма да гласоподават. Има и дребен дял, които не съумяват да отговорят.



Тепърва ще излиза наяве каква интензивност за изборите се обрисува – при излизането на формалните изборни описи.

Ситуацията, като цяло, остава непредвидима. Затова, на този стадий не е напълно правилно да се конкретизира формула за брой евентуално влизащи в Народното събрание обединения. Текат и съдружни договаряния.



Партията на Васил Божков взема 2,8% от гласовете на деклариралите, че ще гласоподават, „ Възраждане “ – с 2,6%, „ Воля “ – 1,4%. Общо, 2,7% са за други партии, които имат под % декларирана електорална поддръжка – измежду тях с отличими стойности са „ Атака “, НФСБ, „ Републиканци за България “, АБВ, групировката на Минчо Христов, КОД и др.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР