А ако истинският невидим враг е вътрешният враг - в

...
А ако истинският невидим враг е вътрешният враг - в
Коментари Харесай

Коронавирусът разклаща самочувствието за американската изключителност

А в случай че същинският " незабележим зложелател " е вътрешният зложелател - в самите институции на Америка?

Когато коронавирусната пандемия пристигна от далечни земи в Съединените щати, тя бе посрещната с поредност от провали и непросветеност от система, която съществува, с цел да приготвя, защищава, предотвратява и получава самопризнание от жителите при национална рецесия. Молекулярното зло на новия ковид небивало е раздрусало високото самочувствие за " американската изключителност ". Страна с несравнима мощност, дръзки упоритости и желания, която постоянно се е възприемала като " сияещия град на хълма " за човечеството, да не може да се снабди с задоволително най-обикновени тампони за взимане на секрет макар притежаваните от Доналд Тръмп пълномощия за военновременно произвеждане и доставки.

Кризата трансформира лекарите в Ню Йорк - сияйният американски град икона, в просяци, молещи за дъждобрани, тъй като не могат да получат подобаващи медицински дрехи. " Дъждобрани! - жалва се софтуерният бизнесмен Андрийсън - През 2020! В Америка! ".

Кризата е трансформирала един болничен началник от Масачузетс в извършител, създал договорка посредством другар на другар на чиновник, който бил чул за склад с маски, намиращ се на пет часа път. Два камиона, които сякаш превозвали хранителни артикули, натоварили маските, заобикаляйки намесата на министерството за вътрешна сигурност, и поели назад по разнообразни направления, ако единият товар бъде засечен на автомагистралите по североизточната " пандемична алея ".

" Нима съм допускал, че аз, началник в здравната система на богата, високоразвита страна с най-съвременна просвета и технология и невероятни гении, че моята организация в миналото ще се сблъска с такива условия? ", пита се доктор Андрю У. Артънстийн от " Бейстейт хелт ", оказал помощ за отмъкване на плячката от склада. " Разбира се, че не ", споделя той и прибавя: " Но нямаше изгледи отнякъде да пристигна помощ ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР