а 85-годишна възраст почина актьорът, режисьор, основател на театър и

...
а 85-годишна възраст почина актьорът, режисьор, основател на театър и
Коментари Харесай

Почина големият актьор Армен Джигарханян

а 85-годишна възраст умря артистът, режисьор, създател на спектакъл и възпитател Армен Джигарханян. Новината заяви формалният представител и другар на Джигарханян Артур Согомонян. Той сподели, че Джигарханян е умрял тази заран в 6 часа в Москва.

Армен Джигарханян е роден на 3 октомври 1935 година в Ереван, в Армения. Израства в рускоезична среда, учи в съветско учебно заведение и от дребен е стартират еднообразно добре и с съветската, и с арменската просвета. Страстта по театъра наследява от майка си, която го води на театрални и оперни постановки постоянно. Учи изкуство и спектакъл в Ереван. Дебютира през януари 1955 година в постановката на В. Гусев "Иван Рибаков " на Ереванския съветски трагичен спектакъл "К. Станиславски ". През 1969 година стартира да играе в спектакъл "Маяковски " в Москва.



Освен редица театрални участия той има и над 200 функции в киното, измежду които във филмите "Здравейте, аз съм вашата вуйна " и "Мястото на срещата не би трябвало да се трансформира ".

През септември 1996 година се основава Московският трагичен спектакъл по управлението на Джигарханян. През годините той е бил и учител в основания в Москва Общоруски държавен университет по кинематография "С. А. Герасимов ".



Джигарханян има доста кино, театрални и държавни оценки, измежду които национален актьор на Съюз на съветските социалистически републики и почетен жител на Ереван.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР