97души са загинали при пътни инциденти у нас от началото

...
97души са загинали при пътни инциденти у нас от началото
Коментари Харесай

97 жертви на катастрофи от началото на годината

97души са починали при пътни произшествия у нас от началото на годината.

От Асоциацията на потърпевшите при произшествия оповестиха, че една от главните аргументи за пътните проблеми е в множеството неизправни коли, които се движат по пътищата, заяви БНР.

Новите правила, които работят от края на месец август предходната година с конфискуването на коли, когато те са ръководени от пияни и дрогирани водачи, сега се оспорват пред Конституционния съд, напомня Владимир Тодоров: " Ще забележим по какъв начин ще се произнесе Конституционният съд. За мен това е една позитивна мярка ".

Подобна мярка с конфискуването на коли се ползва и в доста други страни: " Дори в някои страни работи не за такива съществени нарушавания като алкохол и опиати, а като превишена скорост ".

От асоциацията показват още, че у нас автопарка е доста остарял.

Необходимо е, споделя още Тодоров, при осъществяването на годишните механически прегледи данните да постъпват в действително време в Автомобилната администрация:

" След тежки пътнотранспортни катастрофи се оказва, че една част от колите не са механически изправни - било със спирачна система, било с ходова част, само че това се схваща, откакто към този момент е настъпил случай и има потърпевши хора, тъй че една част от злополуките се дължат навръх тези недобре поддържани коли ".

Към момента в България няма тежки произшествия с електрически автомобили.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР