96.75% от общо всичките 5669 тежки пътнотранспортни произшествия, станали у нас до

...
96.75% от общо всичките 5669 тежки
пътнотранспортни произшествия, станали
у нас до
Коментари Харесай

96.75% от тежките пътни инциденти през 2018 г. са по вина на водача

96.75% от общо всичките 5669 тежки пътнотранспортни катастрофи, станали у нас до края на месец октомври 2018 година, са по виновност на лидера. Това сподели инспектор Мария Ботева от отдел "Пътна полиция ", ГДНП по време на пресконференцията за началото на кампанията за безвредно шофиране "Овладей пътя ". Тя е проведена от "Мирафиори " и се организира във Висшето транспортно учебно заведение "Тодор Каблешков " в столицата. Идеята на организаторите е 2 000 млади водачи да преминат през теоретично образование и около 300 от тях да седнат зад кормилото на специално предопределени за целта автомобили.

Инспектор Ботева изброи и най-честите причини за тежки произшествия - внезапната промяна на посоката на придвижване (373 ТПТП), неспазването на отдалеченост (292 ТПТП), навлизането в насрещното придвижване (266 ТПТП), неправилното придвижване на заден ход, неправилното завиване, неправилното преминаване в прилежащата пътна лента, неправилното изпреварване, неправилното спиране за паркиране и неправилно спиране за престой.

Тя заключи още, че за първите 10 месеца на годината има формирани 453 249 фиша, 459 024 електронни фиша и 230 054 акта за установени административни нарушавания.

"За част от нарушаванията, които се извършват, и изключително от младежите, това води до използване на принудителни административни ограничения към неправоспособните водачи и към техните близки, които им предоставят автомобилите си. Тук е мястото да се обърна всеки родител да не предоставя ключовете на детето си да се учи единствено, а да го изпрати в школа, където в действителност да научи какво би трябвало да прави и по какъв начин да го прави ", заключи Мария Ботева.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР