940 лв. минимална заплата от 1 януари 2023 г. и

...
940 лв. минимална заплата от 1 януари 2023 г. и
Коментари Харесай

Предложение: 1128 лв. минимална заплата у нас след три години


940 лева минимална заплата от 1 януари 2023 година и 1128 лева – след три години, предлага служебният кабинет. От 1 януари този година.

Пред БНР служебният министър на финансите Росица Велкова разгласи, съгласно който минималното заплащане в България ще се повишава на три пъти в границите на три години, като нарастването от идната година да бъде с близо 200 лева През 2025 година – тя да е 1038 лева и през 2026 година – 1128 лева

Планът ще стане вероятен в случай че плановете на кабинета бъдат утвърдени от новото 49-ото Народно заседание. По проект минималната работна заплата тази година няма да се трансформира.

За бизнеса И тази концепция на финансовото министерство влиза в графата „ екзотични “. Според синдикатите обаче не е невероятно минималното заплащане.

През седмицата в отчет финансовото министерство очерта тъмен сюжет при положение, че план-сметката на България не претърпи корекции и предложи пакет от данъчни закони, в които се залагат повече доходи от данъци като да вземем за пример на бизнеса.

До края на април финансовият проект на страната би трябвало да бъде импортиран за гласоподаване в новия парламент. Въпреки песимистичните прогнози финансовият министър към момента е оптимист, че участието ни в Еврозоната от идната година е допустимо. Според нея това зависи от новите 240 депутати и дали те ще одобряват препоръчаните от нея проекти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР