92-годишен пенсионер от Котел бе принуден на плати 25 лева

...
92-годишен пенсионер от Котел бе принуден на плати 25 лева
Коментари Харесай

Крадци отвлякоха петел от пенсионер и поискаха откуп

92-годишен пенсионер от Котел бе заставен на заплати 25 лв. откуп на крадци, с цел да му върнат обичания петел. Историята провокира стихия от мнения в обществените мрежи, а доста хора се отзоваха и са подготвени да платят откупа на възрастния мъж.

Мъжът живее самичък. Синът му умира при злополука на 28 години, а по-късно губи и брачната половинка си.

Твърди, че преди дни, когато излиза до магазина да купи храна, петелът изчезва, а по-късно му поискали откуп за него.

Глоба за мъж, продавал незаконно птици от предпазен тип

Коста Каранашев - кмет на Котел, изяснява, че дядо Петър е добре прочут в града – един възрастен добър човек. "Имало е случай със тази птица, само че тъкмо какво се е случило, не мога да кажа. Има и друга версия – че в действителност петелът е избягал и той е дал пари на хора, които са му помогнали да го хване. Дал е парите като премия, че са му помогнали да го върне от прилежащ непосредствен двор. Предстои да се обясни каква е била обстановката, полицията работи по случая ", изясни кметът пред БТВ.

Дядо Петър описа, че бил излязъл из града. Чужди хора пристигнали и отворили пътната врата, а петелът, който се разхождал свободен, излязъл от двора. Тръгнал по улицата и по-късно се скрил в буренаци на 100 м от къщата.

Трима души пристигнали при възрастния мъж и му предложили да го намерят и да го върнат. На другия ден го донесли на дядо Петър, само че поискали пари.

Възрастният мъж е обиран и различен път, вземали са му пари и движимости от вкъщи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР