90% от жилищата и земеделските земи у нас не са

...
90% от жилищата и земеделските земи у нас не са
Коментари Харесай

Без застраховка срещу бедствия са 90% от жилищата и земеделските земи у нас

90% от жилищата и земеделските земи у нас не са застраховани. Това демонстрират данните на сектора след следващите унищожителни наводнения в страната, показани в " Здравей, България " по Нова телевизия.

Последните поройни дъждове нанесоха големи вреди на инфраструктурата и парцелите в обособени райони. Според сметките на държавното управление вредите доближават 1 милиарда лв..

Общият брой на жилищните здания у нас е малко над 4 млн. Според сметките на сектора - не повече от 10% от жилищата и земеделските парцели в страната са застраховани. Делът на имуществените застраховки у нас е 14%, при приблизително в Европа 37%.

Според специалисти обаче това слага под риск стотици фамилии у нас при трус, наводняване, пожар или друго злополучие. У нас като изключително рискови са разпознати събития като наводнения, трусове и градушки.

Застраховките на дома към момента са извънредно малко, регистрират и брокерите. Делът на имуществените полици у нас е едвам 14% от всички подписани полици, при приблизително в Европа 37%. Така България се оказва с най-нисък дял на имущественото обезпечаване в целия Европейски Съюз, което слага потребителите у нас в доста по-голям риск от останалите европейци, демонстрират анализите на сектора.

В същото време в бранша се регистрира взрив на оферти за летни застраховки, измежду които и за пътувания и произшествия на плажа.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР