9 нарушения установиха от Регионалната инспекция по околната среда и

...
9 нарушения установиха от Регионалната инспекция по околната среда и
Коментари Харесай

9 нарушения установиха от РИОСВ в хода на акция в София

9 нарушавания откриха от Регионалната ревизия по околната среда и водите – София при взаимна акция със Столичната община и Столичната дирекция на вътрешните работи в границите на акция в битка с опазването на чистотата на въздуха в града. Тя е извършена сред 21 и 29 декември.

София

Инспекторите са ревизирали 9 автосервиза и 6 пункта за вторични първични материали в регионите " Възраждане ", " Оборище ", " Красна поляна ", " Овча купел " и " Илинден ". В един от автосервизите е открита липса на одобрени работни листа за генерираните от активността му боклуци.

Предвидената за това нарушаване глоба е в размер от 15 до 50 хиляди лв..

В два пункта за събиране на вторични боклуци е установено нелегално запазване на боклуци от черни и цветни метали и излязло от приложимост електрическо и електронно съоръжение. Глобата тук е до 50 хиляди лв..

Друго фрапантно нарушаване е открито в автосервиз, в който са се отоплявали с отработено масло. На сдружението е формиран акт, като законодателството планува глоба в размер от 10 до 50 хиляди лв.. При други инспекции е открито, че в обекта няма работни листа за подредба на отпадъците, за което се планува глоба в размер от 5 до 15 хиляди лв. или за открито изгаряне на неопасни боклуци от 1400 до 4 хиляди лв. и други.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР