880 млн. лева бяха изтеглени още първото тримесечие, но това

...
880 млн. лева бяха изтеглени още първото тримесечие, но това
Коментари Харесай

Асен Василев с коментар за тегленето на новия държавен дълг

880 млн. лв. бяха изтеглени още първото тримесечие, само че това равнище на финансиране е заложено, с цел да могат да се покрият заложените разноски. Това е заложено още 2020 година за Бюджет 2021. Тези средства стигат. Ако погледнете последните доклади от ноември, бюджетът към момента е на плюс. Това сподели съпредседателят на "Продължаваме смяната " във връзка тегленето на нов държавен дълг, съобщи кореспондент на.

В отговор на въпрос за какво се тегли нов дълг освен това състояние, Василев съобщи: "Това би трябвало да попитате господин Белчев като финансов министър ".

Попитан поддържа ли тегленето на новия дълг, съпредседателят на "Продължаваме смяната " уточни: "Трябва да се влезе, да се приказва с дирекциите, да се видят детайлните информации от Национална агенция за приходите, от Митници, да се видят прогнозите, да се видят кои разноски още не са направени. Това да се разяснява в профил, без да имаш достъп до цялостната информация, е непрофесионално и несериозно. Тези пари могат да бъдат употребявани за рефинансиране на падежи по дълга. И февруари, и март имаме много огромни падежи по дълга, където би трябвало да върнем много огромни суми, тъй че това, че са изтеглени в този момент, а не са изтеглени февруари-март, не мисля, че ще има каквато и да е разлика ".

Той посочи, че към момента не са завършили договарянията за проектосъстав на държавното управление и конструкция на Министерски съвет. Когато това нещо се разпише в съдружно съглашение, ще го обявим пред всички медии. Всичко преди този момент са спекулации, сподели още.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР