88-годишен бургазлия, бивш моряк с 2 околосветски пътешествия зад гърба

...
88-годишен бургазлия, бивш моряк с 2 околосветски пътешествия зад гърба
Коментари Харесай

Вижте изумителната история на бивш моряк, направил 2 околосветски пътешествия

88-годишен бургазлия, някогашен моряк с 2 околосветски пътешествия зад тила си се трансформира в същински шлагер за ретро-парада на остарели коли в Стара Загора.

Дядо Светослав Боснов дойде с автентичен " Мицубиши Колт “, създаден в далечната 1959 година, с който се сдобил против 800 $ през 1967 на пристанището в японския град Ниигата, написа " Монитор ". 

За малко повече от половин век бургазлията извъртял зад десния волан на двутактовата машина 1 милион километра, а когато я купил тя била минала единствено 100 000 км. В началото на ХХІ век морякът написал писмо до завода производител, с цел да похвали машината, а от там му върнали отговор, че за този модел към този момент нямало на никое място аварийни елементи и че той от дълго време е свален от конвейрите.

Боснов обаче имал цялостен сандък с чаркове, които получил от предходния притежател на возилото единствено против 200 $.Първото тествания за мицубишито било от сицилианско  пристанище, където през 1968 година акустирал кораба му " Авилор “ до България, колата глътнала дистанцията за по-малко от 4 денонощия.

" Двигателят е като пушка, единствено един път се наложи да го поправям, защото  ми наляха долнокачествен бензин! “, споделя ветеранът, който през целия си живот не е сядал в кабината на различен автомобил.

110 ретро-коли и 15 мотоциклета взеха присъединяване в старозагорското ревю.Сред показаните имаше " Ягуар МК-2 “, създаден през 1966 година от мега-колекцията на някогашния кмет на Хасково Георги Иванов и " дървен “ " Родина Бенц “ с мотор на мотоциклет " Кавазаки “, направен от Адриан Йорданов от Луковит.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР