87-годишен жител на пловдивското село Белозем е бил пребит в

...
87-годишен жител на пловдивското село Белозем е бил пребит в
Коментари Харесай

Дъщерята на бития възрастен човек: Заварих го с кървяща рана на челото, целият гръб синьо-червен и с кръв по пръстите

87-годишен гражданин на пловдивското село Белозем е бил пребит в дома си и ограбен в събота. За случая заяви за Plovdiv24.bg   внучката на възрастния човек . " До гибел ли би трябвало да се стигне, с цел да се вземат съответни ограничения? Докога ще толерираме ромите и обикновено ли е в 21 век, както си седиш и да нахлуват в дома ти, да те ограбват и пребиват. Къде е кметът? Къде е полицията? Къде са законите или те не важат за тях? " - пита дамата. 

Днес дъщерята на потърпевшия дядо Тодор - Величка Иванова, описа детайлности:

" Живея и работя в Пловдив, вдовица съм и всяка събота отивам при татко ми в Белозем. Чистя, зареждам храна, приказваме си. Досега са влизали в къщата два пъти. На 26 май му откраднали телефоните - джиесема и стационарния. После намерихме стационарния строшен, изхвърлен в тревата. На идната седмица някой беше разрушил прозореца с едно желязо. Подадох сигнали в полицията, само че никой не пристигна. 

Тази събота отидох със шурей ми и какво да забележим? Баща ми лежи увит и стене от болежка. На челото рана, която кървеше, целият тил синьо-червен, кръв по пръстите. Питам го какво се е случило и той ми сподели, че някакви хора влезнали и почнали да го бият. Веднага звъннах на 112 и пристигна доктор и полиция. Казаха да го заведем в Хирургиите на " Пещерско шосе " за прегледи и след това да се върнем в районното в Раковски, а щерка ми и шурей ми участваха на огледа в къщата.

В болничното заведение му направиха рентген и ехограф, популярност богу, няма строшаване или други по-сериозни контузии. Снощи до 23,00 ч. го държахме тоя възрастен човек в районното. От полицията споделят: раните са от рухване. Той има лека деменция и като го питаха какво е станало, първоначално сподели " Нищо ". На мен преди този момент ми описа всичко, може би, тъй като е било доста скоро, когато отидох. По някое време в полицията си спомни и вика: " Бяха двама-трима, които ме биха ".

Когато вървя при него, постоянно му поставям по 20 лв. в джоба, да си купи нещо, в случай че желае. Сега парите ги нямаше, взели са ги. Взели и храната от хладилника, оставили единствено 4 кисели млека. Обрали и всички сладки неща и вафлички от масата. Няма значение, че индивидът живее самичък. Трябва да намерят причинителите. Нямат право да влизат в непознат парцел! Сега ще остане при мен в Пловдив, тъй като не мога повече да го оставя самичък. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР