85% от приходите от пътни такси, постъпили от е-винетка и

...
85% от приходите от пътни такси, постъпили от е-винетка и
Коментари Харесай

85% от приходите от тол системата ще отиват за ремонт и изграждане на пътищата

85% от приходите от пътни такси, постъпили от е-винетка и тол, ще се влагат в ремонта, поддържането, рехабилитацията и построяването на пътища. Останалите 15% са за самоиздръжка на системата, което я прави една от най-икономичнте в Европа. Това сподели проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) в утринния блок на Нова тв. Не по-късно от 1 март 2020 година пътните транспортни средства с обща механически позволена оптималната маса по-голяма от 3,5 т ще заплащат за прилагане на пътища на база на изминато разстояние. Сега те купуват е-винетки, които са на база време.

На 14 ноември Министерството на районното развиване и благоустройството разгласява Тарифа на таксите, които се събират за прилагане на републиканската пътна мрежа. Предложения, мнения и мнения могат да постъпват до 16 декември, след което Тарифата би трябвало да бъде призната с решение на Министерския съвет.

" Ако пътните такси за прилагане на платена пътна мрежа от камиони – тол такси, които сме предложили за публично разискване, се запазят в този размер, чакаме доходи от 40 до 60 млн. лева на месец, или на годишна база - сред 550 и 650 млн. лева ", уточни проф. Олег Асенов. " Девет месеца се борим с тази цена, първата й глътка е мъчителна, като на едно дете, само че ще даде нов живот на пътната инфраструктура ", сподели той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР