85-годишен мъж се превърна в най-голямата жертва на Хонконг след

...
85-годишен мъж се превърна в най-голямата жертва на Хонконг след
Коментари Харесай

85-годишен изгуби злато за 74 милиона долара в измама

85-годишен мъж се трансформира в най-голямата жертва на Хонконг след машинация с търговия с кюлчета, която го е лишила от 580 милиона хонконгски $ (74 милиона долара) за две години, съгласно South China Morning Post.

Възрастният мъж е един от седемте вложители, които изгубиха общо към 620 милиона хонконгски $ в машинация, която включва търговия със злато на стоковия пазар в Лондон.

Полицията в Хонконг удостоверява ареста на 14 души, свързани с измамата в изказване, изпратено по имейл до Bloomberg, само че отхвърля да разяснява случая на 85-годишната жертва.

Така наречената " лондонска златна скица " е в Хонконг от доста години. Според уеб страницата на полицията измамниците нормално примамват жертви във подправени покупко-продажби с благородни метали посредством позвънявания.

След това те молят жертвите да подават пари в капиталова сметка и да подпишат документи, разрешаващи на трета страна да търгува от тяхно име. В последна сметка жертвите губят целия си капитал вследствие на тежки комисионни и капиталови загуби от чести преводи.

Това се случи с 85-годишния мъж. Той получи първото си обажданев средата на 2016 година за търговия със злато и прави доста покупко-продажби за две години, показва вестникът. Други жертви в измамата са етнически китайци от Тайван, Съединени американски щати, Австралия, Канада и Нова Зеландия, съгласно отчета. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР