849 лв. дариха учениците от 2а, 2б и 2в клас

...
849 лв. дариха учениците от 2а, 2б и 2в клас
Коментари Харесай

Страхотни! Второкласници събраха пари за детска болница, вместо букети

849 лева подариха учениците от 2а, 2б и 2в клас на СУ " Черноризец Храбър " за акцията " Най-доброто за нашите деца и онкоболни ". Средствата са събрани в първия образователен ден, когато доста учебни заведения в Пловдив взеха решение да не купуват букети за учителите. Вместо това децата пуснаха отделената сума в кутии, сложени в дворовете, с цел да подкрепят набирането на средства за строителство на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс на територията на База 2 на УМБАЛ Свети Георги - Пловдив.

Общата сума, събрана от пловдивските учебни заведения на 16 септември, е в размер на 16 872,33 лева С благодарствено писмо към възпитаници, учители, родители и представители на районните кметства в Пловдив се обърна проф. доктор Иван Иванов, шеф на Клиника по педиатрия на УМБАЛ „ Свети Георги “ и ръководител на Организационния комитет на Дарителска акция „ Най-доброто за нашите деца и онкоболни “ на УМБАЛ „ Св. Георги “.

„ Скъпи възпитаници, родители, учители, сърдечно Ви благодаря от името на всички наши дребни пациенти и целия медицински личен състав на УМБАЛ „ Св. Георги “ за вашето въодушевено присъединяване в дарителската акция „ Най-доброто за нашите деца и онкоболни “. Вие показахте, че имате сърце и душа, които съчувстват, съпреживяват и сплотяват добромислещите. Вие показахте, че можем да се обединим към обща идея, че можем да действаме единно в името на значимите житейски полезности.

Вашите общи старания направиха пловдивските учебни заведения най-големия донор в акцията. Събраните средства във връзка Първия образователен ден са 16 872,33 лева, най-голямото подаяние, което е постъпвало досега в дарителската сметка. 

Разпространете концепцията на тази акция! Направете я Ваша цел и предпочитание! Нека осъзнаем, че високите цели са достижими с непримиримост и безстрашие! Хиляди детски очи са вперени във вас и чакат помощ, разтуха, състрадание, наслада! Благодаря още един път сърдечно! Бог да ви пази!

Скъпи районни кметове и чиновници в районни кметства на Пловдив, благодаря и на вас, че приехте драговолно нашата самодейност, че я разпространихте и горещо подкрепихте. Без вашата интервенция нямаше да има подобен триумф и единодушие. Чрез тази дарителска акция вие вършиме крачки към реализацията на фантазиите, на хилядите хора, които имат вяра във вас и разчитат на вас. Нека Господ ви закриля във вашите положителни планове! ”, написа проф. Иванов

Всеки искащ може да поддържа акцията, като изпрати SMS на номер 17 777 с текст DMS KLINIKA

Има основана и сметка, на която да се събират дарения:

BG39 UNCR 7000 1523 3682 66
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР