84-годишната бивша императрица на Япония Мичико постъпи за операция в

...
84-годишната бивша императрица на Япония Мичико постъпи за операция в
Коментари Харесай

Оперират от рак на гърдата императрица Мичико

84-годишната някогашна императрица на Япония Мичико постъпи за интервенция в неделя, откакто бе диагностицирана с рак на гърдата в ранен етап, оповестиха от организацията към императорския двор, представени от Агенция Франс Прес.

Съпругът на Мичико Акихито публично се отдръпна като император през април, първата абдикация от 200 години насам в най-старата монархия в света. Операцията е почнала в неделя сутринта „ по график “ в Университетската болница в Токио, оповестява служителят на организацията.

Ще отнеме няколко часа, с цел да завърши интервенцията и организацията ще разгласи резултатите по-късно денем, съгласно локалните медии.

Акихито, дружно с щерка си Саяко Курода, някогашна принцеса, напуснала императорския двор, с цел да се омъжи за елементарен човек, посетиха болничното заведение, с цел да видят Мичико преди интервенцията.

Бившите японски монарси са известни с това, че уверено модернизират обичайна монархия, като я сближават до националните маси и ускоряват публичната поддръжка за двора. Мичико е първата с елементарен генезис, която в миналото се е омъжвала за императорски правоприемник. Тя е родена през 1934 година в Токио и посещава елитно християнско учебно заведение, преди да следва британска литература в университета.

Тя ражда сегашния император Нарухито през 1960 година, а вторият й наследник, принц Акишино, е роден през 1965 година.

Мичико и брачният партньор ѝ също станаха известни с визитата и поддръжката за оживелите при бедствия, изключително след цунамито през 2011 година, което унищожи огромни елементи от Източна Япония.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР