„Всичко, което трябваше да се извърши при нас беше извършено.

...
„Всичко, което трябваше да се извърши при нас беше извършено.
Коментари Харесай

Транспортираха до Сърбия двете тежко ранени деца при катастрофата на „Тракия“

„Всичко, което трябваше да се извърши при нас беше осъществено. Стабилизирана последна интервенция, нормализиран таз. Другото детенце е в положително състояние“, сподели доктор Валентин Димитров, шеф на УМБАЛСМ „Пирогов“, за двете сръбски деца, потърпевши при злополуката на „Тракия“.

„Оттук нататък остават грижите за децата по зарастване на раните, по възобновяване на физическото и психическото им здраве. Риск за децата няма. Ако имаше и минимален риск ние нямаше да разгадаем тяхното транспортиране“, сподели още доктор Димитров.

Малко след 10:00 часа две коли за спешна помощ с реанимационни екипи закараха ранените сръбски деца до летище София с полицейски конвой.

Докато колите за спешна помощ пътуваха до летището кацнаха два медицински хеликоптера с реанимационни екипа, изпратени от Сърбия да приберат децата в Белград. Служебният здравен министър изпрати децата до хеликоптерите.

„Никакъв напън не е имало от страна на сръбската страна децата да бъдат превеждани. Министърът на опазването на здравето на Сърбия сподели, че когато ние преценим и нашите екипи, тогава ше бъдат преведени децата. Близките бяха тук, братчето на едното и сестричето на другото дете, ще се усещат по-добре когато са на тяхна територия“, сподели доктор Асен Меджидиев – длъжностен министър на опазването на здравето.

Очаква се на следващия ден трите сръбски деца, които се лекуват в старозагорската болница да бъдат превозени с коли за спешна помощ до Калотина, където ще бъдат поверени на екипи на сръбската незабавна помощ.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР