„Тази коалиция дойде на власт преди 6 месеца в името

...
„Тази коалиция дойде на власт преди 6 месеца в името
Коментари Харесай

Политолог: Агонията сега започва, Кирил Петков вече е само формално министър-председател

„Тази коалиция пристигна на власт преди 6 месеца в името на борбата с корупцията. Мисля си, че водещата партия в тази коалиция е на министър-председателя.

Те обаче въобще не са си давали сметка къде са дълбоките корени на корупцията в България. Къде е дълбоката опция да се разклати едно ръководство, което беше оголено от войната в Украйна. Това са поредицата от съветски зависимости.

В момента, в който са прекратени едни финансови потоци, се настаняват други финансови потоци и се случи нещо, което накара обединението да експлодира“, разяснява социологът Боряна Димитрова – шеф на организация „Алфа Рисърч“, предава БЛИЦ.

„Има червени линии в държавното управление, вътре в партиите, т.е. те са задоволително неустойчиви. Предсрочни парламентарни избори, които явно са огромна степен евентуални, ще ни донесат още по-разнопосочен, цветен и фрагментиран парламент“, уточни тя.

Агонията в този момент стартира, тъй като Кирил Петков е към този момент единствено официално министър-председател, защото държавното управление е изгубило своето болшинство, счита и политологът Димитър Ганев.

„ГЕРБ и „Възраждане“ ясно показаха позиция, че няма да поддържат този състав на кабинета. Друг вид е нов състав на държавното управление в границите на това национално заседание, само че при него Кирил Петков изрично няма да бъде премиер“, счита още той.

Политологът Димитър Аврамов прикани влизането в еврозоната да бъде обезпечено, тъй като това ще подсигурява стабилността на приходите на хората, стабилността на стопанската система и на националната сигурност на страната. Според него в Народното събрание би трябвало да се приказва за това, че мястото на България е в Европейски Съюз, за стабилната ни стопанска система и икономическото развиване и за това да бъдем част от западния свят.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР