„Спирането на АМ Русе – В. Търново е престъпление срещу

...
„Спирането на АМ Русе – В. Търново е престъпление срещу
Коментари Харесай

ВМРО: Спирането на магистралата Русе – Велико Търново е престъпление срещу живота на стотици хиляди българи

„Спирането на Автомагистрала Русе – В. Търново е закононарушение против живота на стотици хиляди българи! ВМРО-Русе приканва народните представители от „ Продължаваме промяната “, определени от 19 МИР – Русе, да подадат оставка!“

С такава позиция излиза регионалното управление на Вътрешна македонска революционна организация във връзка със прекъсването на готовата процедура за създаване на по този начин дълго чаканата автомагистрала Русе – Велико Търново. Мотивите за проверка на процедурите и инспекция на договорите са несъстоятелни, защото всичко това е минало през десетки инспекции и процедури по Закона за публичните поръчки, безапелационни са от партията.

Това е следващото реваншистко и изцяло лишено от управленческа логичност решение на кабинета на Кирил Петков, което излага на риск живота на стотиците хиляди хора от района, които пътуват по рискови и непригодени за натоварения трафик пътища всекидневно. Припомняме, че по сходен безразсъден метод при започване на мандата на Политическа партия беше спрян и градежът на Автомагистрала „ Струма “, чието довеждане докрай можеше да избави съвсем ежедневните жертви в Кресненското дефиле, се споделя в позицията на Вътрешна македонска революционна организация, изпратена от партийния пресцентър.

„Да Ви напомним ли, че също по този начин министърът на превоза Николай Събев обещаваше още мостове над Дунав и какви ли още не пътни екстри на съгражданите си в Русе, а в този момент позорно мълчи. А за това, че стотици разбиващи се всекидневно от тежкия трафик пътища стоят неремонтирани от началото на годината, тъй като същите тези „ специалисти “ от продължаващата смяна сякаш ревизират едни контракти, а в действителност използваха тази хватка да държат в послушание някогашните си сътрудници от Има Такъв Народ, чийто министър Гроздан Караджов е отпред на Министерство на регионалното развитие? А в този момент към този момент ги употребяват, с цел да си вадят компромати, до момента в който 220 българи са изгубили живота си при произшествия единствено за първите шест месеца на годината. Това не е безконтролно. Това е незаконно!

Да не приказваме за задълбочаващия се районен дисбаланс и икономическия колапс, на който цялата тази политическа вакханалия обрича общините от периферията на България.

Регионалните неравенства са едно от злокобните лица на демографската злополука. Една страна стопира да влага в даден район и той запада. Липсва досегаемост, от там вложения, работни места, хората бягат към София или чужбина в търсене на работа и почтен живот. Такова беше ситуацията, когато станах депутат през 2014 година с цяла Северна България“, написа от своя страна във Facebook профила си съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов, който е от Русе.

Той напомня и дейностите на Вътрешна македонска революционна организация в 44-тия парламент за превъзмогване на тези проблеми, а точно:

Правих питания към Министерство на регионалното развитие, които потвърдиха, че вложенията в пътища на юг от Балкана са шест пъти повече, в сравнение с север. И то пари на Европейски Съюз, които сякаш би трябвало да понижат неравенствата в развиване на районите. И, естествено, популацията на север намаляваше два пъти по-бързо.

Едно от условията ни за присъединяване в ръководство бе тази гибелна наклонност да се преодолее и срещнахме схващане. Възловите инфраструктурни планове за развиването на Севера бяха обезпечени финансово и стартирани (поне като процедури): скоростния път Видин – Ботевград, Автомагистрала Хемус, Автомагистрала Русе – Велико Търново, тунелът под Шипка.

А от своя страна регионалното управление Вътрешна македонска революционна организация – Русе приканва народните представители от „ Продължаваме промяната “, определените от 19 МИР – Русе – Димитър Недялков, Калин Иванов и Рена Стефанова, да подадат оставките си. Именно те изграждаха своите акции, обещавайки на русенци благополучие и сочейки като приоритет построяването на Автомагистрала Русе – В. Търново.

Пълния текст на позицията на Вътрешна македонска революционна организация – Русе:

„ПОЗИЦИЯ НА ОБЛАСТНОТО РЪКОВОДСТВО НА Вътрешна македонска революционна организация – РУСЕ

Спирането на готовата процедура за създаване на първите два лота на автомагистралата Русе – Велико Търново, десетилетия чакана от русенци, е изменничество към очакванията и доверието на гласоподавателите.

Изявлението на министър-председателя в оставка Кирил Петков в поддръжка на това решение акцентира цялостното и непростимо неглижиране на проблемите в този рисков пътен сектор. Пределно ясно е, че направените поръчки за създаване на нови мостове и тунели за облекчение на трафика няма да бъдат осъществени. На този декор прекъсването на към този момент подготвена процедура за разрешаване на дългогодишните проблеми по това трасе оставя открита вероятността пътните произшествия с човешки жертви в този сектор да не престават. Изграждането на автомагистралата е и залог за икономическото развиване на целия район. Без нея, а и другите основни инфраструктурни обекти, Северна България ще продължи изоставането си по отношение на Южна, а хората ще продължат да бягат в търсене на работа и по-добър живот.

Вътрешна македонска революционна организация – Русе приканва народните представители от „ Продължаваме промяната “, определените от 19 МИР – Русе, Димитър Недялков, Калин Иванов и Рена Стефанова, които също сочеха като приоритет построяването на тоя обект, да изберат дали са правилни на обещанията си към русенци или на несъответстващия си партиен водач. Ако е първото, призоваваме ги да изоставен парламентарната група в символ на взаимност с възмущението на нашите съграждани.

Партии има доста, #Русе е един!“

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР