„Ние сме убедени, че F-16 блок 70 предлага на България

...
„Ние сме убедени, че F-16 блок 70 предлага на България
Коментари Харесай

F-16 блок 70 предлага на България най-добрата възможна комбинация от цена, бойни способности и взаимна съвместимост с другите натовски ВВС

„Ние сме уверени, че F-16 блок 70 предлага на България най-хубавата допустима композиция от цена, бойни качества и взаимна съгласуемост с другите натовски военновъздушни сили. Ако F-16 блок 70 бъде определен от България, то той ще служи на българските Военновъздушни сили ефикасно и надеждно десетилетия наред.“ Това се споделя в изказвания на Белия дом, оповестено от посолството на Съединени американски щати в България. „Съединените щати остават ангажирани да работят дружно с българското държавно управление по установяване на окончателните параметри на евентуална продажба на F-16, тъй че да дават отговор на бюджетните и оперативни условия, като по едно и също време с това оферират отлични оперативни способности“, написа още в посланието.

Пълният текст на изказването:

Администрацията на президента Тръмп приветства проектите за рационализация на въоръжените сили на България и чака нейния иден избор на нов многоцелеви изтребител. Съединените щати остават ангажирани да работят дружно с българското държавно управление по установяване на окончателните параметри на евентуална продажба на F-16, тъй че да дават отговор на бюджетните и оперативни условия, като по едно и също време с това оферират отлични оперативни качества.

Ние сме уверени, че F-16 блок 70 предлага на България най-хубавата допустима композиция от цена, бойни качества и взаимна съгласуемост с другите натовски военновъздушни сили. Ако F-16 блок 70 бъде определен от България, то той ще служи на българските Военновъздушни сили ефикасно и надеждно десетилетия наред.

F-16 блок 70 предлага също по този начин и най-модерна технология. Придобиването му от България ще даде на българските Военновъздушни сили опцията надеждно да пазят българското въздушно пространство и да вземат участие в интервенции дружно с НАТО и всички други военновъздушни сили, които имат F-16, в това число всички прилежащи на България страни. Придобиването на изтребителя F-16 блок 70 ще продължи да ускорява дълготрайната поддръжка и съдействие с Военновъздушните сили на Съединени американски щати и другите натовски военновъздушни сили.

Съединените щати чакат да продължат диалозите с държавното управление на България при напредването на това решение.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР