„Много съм доволна, наистина направиха едно много силно състезание, много

...
„Много съм доволна, наистина направиха едно много силно състезание, много
Коментари Харесай

Бранимира Маркова: Момичетата се представиха много добре, но това е само началото

„Много съм удовлетворена, в действителност направиха едно доста мощно съревнование, доста сполучлив старт и за двете девойки. И Стилияна, която е дебютантка в подобен формат, и Боряна, която има задоволително опит, се подготвяха доста добре през днешния ден, загряваха извънредно съсредоточено и се показаха доста добре. Да не забравяме, че това е единствено началото. Предстоят ни още три доста тежки дни и се надявам да продължим все така“, съобщи Бланимира Маркова – основен управител на националния тим по художествена гимнастика (жени) след края на първия спортен ден от квалификациите за многобоя при дамите на европейското състезание в Тел Авив.

Боряна Калейн и Стилияна Николова се класираха за финалите на обръч и на топка. Двете заемат второ и трето място във краткотрайното класиране, а България е водач в отборното нареждане.

„Абсолютно всяко комбиниране в тези квалификации е извънредно значимо на това Европейско състезание. Аз съм много доволна, че точно така мощно започнаха. Обикновено това носи самочувствие на самите девойки и дават една доста добра поръчка на съдиите. Смятам, че в случай че продължат да играят по този начин, те ще получат справедливо високи оценки и се надявам всичко това да стане, несъмнено.

Специално Боряна има запаси – на съчетанието на топка на един от рисковите детайли си спести едно хващане, което й носи 4 десети и едно търкаляне на финала, което също е 4 десети, тъй че в случай че извърши и това си представям каква оценка може да получи. Стилияна на съчетанието си с топка на два от рисковете хвана по един и същи метод, тъй че в случай че тя успее да си направи и финалният риск, както и всичко останало и тя може да получи повече, само че аз съм удовлетворена от оценките, тъй като ги следях непрекъснато и бяха с една много добра база. Много от гимнастичките получаваха доста високи оценки, аз не съумях да проследя цялото съревнование, само че ми се стори, че оценките са много високи.

Боряна и Стилияна имат доста мощна стратегия, особено лентите и бухалките им са доста мощни като съчетания, като заложена компликация, те и двете са доста артистични, тъй че чакаме при игра без неточност и там високи оценки. Но както постоянно споделяме, решаващи са последните уреди, решаващи са бухалките и лентите. Надявам се да съумеят да създадат това, което направиха през днешния ден, да се приготвят още веднъж съсредоточено и да дадат максимума от себе си“, добави Маркова
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР