„Мачът с Хюи Фюри можеше да се проведе в Англия

...
„Мачът с Хюи Фюри можеше да се проведе в Англия
Коментари Харесай

Кубрат Пулев: Преди мача от щаба на Фюри имаше много мръсни номера

„Мачът с Хюи Фюри можеше да се организира в Англия и да печеля милиони. България обаче е моята наслада и по тази причина желаех да развеселявам хората тук“, разгласи Кубрат Пулев по. На 27 октомври Кобрата победи противника си по точки пред цялостните трибуни на „Арена Армеец“ и още веднъж е формален кандидат за международната купа на Международната боксова федерация.

„Някои жълти вестници писаха, че съм взел голяма сума, само че това не е правилно. Навсякъде другаде можех да я взема, само че не и тук за жалост. Но това е моята наслада. За мен не е по-трудно пред българска аудитория – хората носеха светена вода от манастири и пръскаха моя ъгъл. Дайте си сметка по какъв начин одобряват мен и моите мачове. Парите отиват на назад във времето. Те не просто ми мислят положителното, а одобряват дуелите ми като персонална идея и точно това ми дава сила. На трибуните имаше англичани, само че не им се чу гласчето, макар че се заканваха да вършат зулуми“.

„Доброто въодушевление след такава победа ме държи цяла година. Бях малко по-гипсиран, тъй като не се бях качвал на кръга година и половина, а рутината играе роля. Избрах да изляза на „Притури се планината“, тъй като това е доста, доста мощна ария. Тя повлия на хората, на тяхното самочувствие, за тръпката пред екраните и в залата. Галата се излъчи в доста страни и тази ария е звучала в целия свят, което ми дава горделивост и радост“.

Кубрат добави, че няма ритуали преди мач. „Аз мощно имам вяра в себе си и в Господ. Много са значими хората към мен, тъй като те ми дават сигурност и поддръжка. Излизаме и мачкаме всички дружно. Често коригирам моя треньора Ули Вегнер. Той споделя: „ти трябва“, а аз му споделям: „не, ние трябва“.

Пулев акцентира, че до момента в който публиката в Германия гледа бокс като на спектакъл, българите са надалеч по-емоционални. „На кръга слушам по какъв начин хората се побъркват при всяко мое придвижване. У нас те са почитатели по-скоро на Кубрат Пулев, в сравнение с бокса“.

Боксьорът разкри още, че три дни преди мача с Фюри е бил с висока температура. „Имах 39 градуса, само че ми мина за един ден. На човек му минават всевъзможни мисли, само че бях решил даже и по този начин да се кача на кръга. Не можех да предам хората. Освен това имах травма като тази, която ме спря за мача с Джошуа, само че по-малка. А и към този момент имаме опит. Не е единствено до стискането на зъби, значима е вярата – почваш да търсиш излаз от обстановката. А той е единствено един – продължаваме напред и успеха!“

„Виждах черепа на Фюри през аркадата, която му се отвори. На мен тя дава самонадеяност, него го смачква. В идващия рунд той опита да тръгне крепко в офанзива, само че това няма по какъв начин да стане, не съм взет от улицата и съм квалифициран. Удържах и той рухна душевен – видя, че не може да направи безусловно нищо. Един удар несъмнено тежи няколко тона, зависи къде ще попадне – в брадата, в тялото също доста боли. В късните рундове става малко като във кино лентата „Кървав спорт“.

„Преди мача от щаба на Фюри имаше доста мръсни номера, само че им споделих – отидете и му кажете, че ще го удрям. Той беше доста съществено квалифициран, само че видя, че на никое място няма междина. Загубата от Кличко не бе никакъв край за мен. Яд ме е за българите, които ме подкрепяха в Хамбург. За първи път ме смъкнаха в бокса, а имам над 300 мача при аматьорите“.

Кубрат за следващ път очерта основната роля на своя татко Венко за родолюбието и шампионския дух на него и брат му Тервел. „ Той е знаел имената ни и е възнамерявал какво ще реализираме още преди да ни зачене. Искал е и трети наследник, който да търси Аспарух.Сигурен съм, че в този момент ни гледа някъде от горната страна и се гордее “.

„Аз желаех да имам най-малко 5 или 7 деца. Няма по какъв начин, стартирам, тъй като ми следва интензивен труд“, пошегува се Кобрата, който от години има връзка с изпълнителката Андреа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР