„Локхийд Мартин“ приветства внасянето за разглеждане от Министерски съвет от

...
„Локхийд Мартин“ приветства внасянето за разглеждане от Министерски съвет от
Коментари Харесай

Производителят на F-16: Приветстваме решението на България

„Локхийд Мартин“ приветства внасянето за разглеждане от Министерски съвет от министъра на защитата Красимир Каракачанов и министъра на стопанската система Емил Караниколов на отчет за избор на нов военен аероплан за българската войска, който предлага България да стартира договаряния за закупуване на изтребители F-16 Блок 70 от Съединени американски щати. Това се споделя в изказване на американската компания, производител на самолета.

Това е огромна вест за националната защита, промишлеността и стопанската система на България. Българските военновъздушни сили ще разполагат с един от най-усъвършенстваните бойни изтребители на въоръжение в НАТО, показват от „Локхийд Мартин“.

За стопанската система и промишлеността на България това ново дълготрайно партньорство със международен софтуерен водач като Локхийд Мартин ще донесе доста изгоди. Ние сме подготвени да продължим да поддържаме американското държавно управление и нашите български сътрудници по време на договарянията за подписване на контракт, се споделя в текста.

„Локхийд Мартин“ се ангажира пред България да работи взаимно с американското държавно управление по изследването на опциите за понижаване на разноските в идващия стадий от процеса по придобиване на изтребители. Съгласно правилата на програмата за задгранични военни продажби (FMS), цената, посочена в писмото за предложение и приемане (LOA), се дефинира от американското държавно управление след консултация с фирмите и държавното управление, което придобива техниката.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР