„Кой извади скелета от гардероба?“. С това скандиране ресторантьори и

...
„Кой извади скелета от гардероба?“. С това скандиране ресторантьори и
Коментари Харесай

Черноморец на бунт заради радиоактивния „Вромос“

„Кой извади скелета от дрешника?“. С това скандиране ресторантьори и хотелиери от Черноморец се събраха пред кметството на курорта. Причината- оповестеното от РЗИ нараснало равнище на радиация в залива „Вромос“, който се намира в непосредствена непосредственост до града.

Хотелиерите са гневни, че туристите, щом прочели тази информация, почнали да си стягат багажа, сигурно щяло да има и анулирани резервации. „Ше ни провалят сезона. Аз, децата ми, моите родители, комшии, всички живеем и плажуваме тук от години, само че както виждате- нищо ни няма“, обявиха локалните. Те припомниха по какъв начин през 2010 година тогавашният губернатор Константин Гребенаров забрани плажуването на „Вромос“- заливът, който е извънредно комфортен и желан за къпане, тъй като е край пътя, не е застроен и има зеленина. Набучени бяха и забранителни табели, во нищо н помогна- туристите ги събориха с яд и с претекста, че това за радиацията било неистина.

Всъщност има радиация поради обстоятелството, че преди години близка мина е изхвърляла боклуци непосредствено в морето.

Плажът и морското дъно при започване на залива са радиоактивни. Но ние можем да предупредим. Дали ще ни послушат, това е въпрос на персонален избор. не може принудително да ги изгоним, сподели пред „Труд“ доктор Вергиния Цанова, зам. началник на РЗИ.

Преди време всички се сърдеха, че управляващите не афишират данните за радиация, в този момент се сърдят за какво ги афишират, заключи локален гражданин, поискал анонимност.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР