„Кирил Петков и Асен Василев действат по един непарламентарен начин,

...
„Кирил Петков и Асен Василев действат по един непарламентарен начин,
Коментари Харесай

Зам.-министър побесня в ефир: Василев дължи отговор за приходите! Защо НАП не работи както трябва?!

„Кирил Петков и Асен Василев работят по един непарламентарен метод, по който се пробват да си обезпечат власт на всяка цена“.

Това сподели пред БНР Пламен Данаилов, член на „Има подобен народ“ и заместник-министър на енергетиката в оставка, който разяснява диалозите, които водачите на „Продължаваме промяната“ водят с обособени депутати от парламентарната група на Има Такъв Народ.

Той удостовери изрично, че неприятното финансово ръководство на страната е повода Има Такъв Народ да не е към този момент част от ръководещата коалиция.

„Министърът на финансите Асен Василев дължи отговори на за какво приходите за май 2022 година са с 4% по-малко от май 2021 година? Защо Национална агенция за приходите не работи по този начин, както би трябвало да работи“.

Пламен Данаилов предизвести, че стопанската самодейност понижава в бизнеса:

„Наистина българската стопанска система пораства като експорт, само че това е обвързвано с конюнктурни обстоятелства – високите цени на електрическа енергия и войната в Украйна. Държавата не откри опция да влага в нашата стопанска система. Не се сътвориха предпоставки за инвестиция и оттова за развиване на бизнеса. За 5 месеца на годината сме изпълнили единствено 10% от финансовите разноски. Когато страната се отдръпва и не влага в стопанската система, това е явен сигнал към бизнеса и той също не инвестира“.

По думите му Планът за възобновяване е понижен с 10%:

„Ще получим с 570 млн. евро по-малко. Тук има справедливи аргументи, тъй като спадът в Брутният вътрешен продукт през 2020 и 2021 не е толкоз огромен, колкото е в началото регистрирано. Тук беше ролята на министъра на финансите да контракти тези средства да останат за България“.

В предаването „12+3“ Пламен Данаилов дефинира като неразбираема и без съответни задължения програмата, с която Политическа партия търсят поддръжка за основаване на ново държавно управление:

„Надявам се сътрудниците ми от Има Такъв Народ, които се отделиха от групата ни, да не гласоподават за такова ръководство с такава извънредно неприятна политика, която води към рецесия българската икономика“.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР