„Има възможност природният газ да поевтинее от април“, прогнозира изпълнителният

...
„Има възможност природният газ да поевтинее от април“, прогнозира изпълнителният
Коментари Харесай

Шефът на „Булгаргаз“: Има възможност газът да поевтинее от април

„Има опция природният газ да поевтинее от април“, предвижда изпълнителният шеф на „Булгаргаз“ Николай Павлов. Причината е спадът на цените на петрола и различните му горива на международните пазари. Павлов участва на разискването на цените на природния газ, които се чака да се покачат с 3,5 % от 1-ви януари, съобщи. Ако предлагането бъде утвърдено, през идващите три месеца един мегаватчас синьо гориво ще коства близо 45 лв. без такси и данъци.

От енергийния регулатор към този момент оповестиха, че това нарастване няма да докара до смяна в цените на парното, топлата вода и тока. Председателят на КЕВР Иван Иванов към този момент няколко пъти съобщи:

„При такова нарастване на цена, в случай че Комисията го утвърди, това значи, че цената на топлинната и на електрическата сила няма да бъде променяна от 1-ви януари“.

Иванов уточни, че действителното повишаване на природния газ за крайните консуматори ще е под 2 %, защото крайната цена на синьото гориво се образува освен от цената на газа, само че и от таксите за транспорт и достъп, както и от данъците, а те не се трансформират.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР