„Бъркотията с преизчислението на пенсиите, ковид добавката и компенсациите за

...
„Бъркотията с преизчислението на пенсиите, ковид добавката и компенсациите за
Коментари Харесай

Деница Сачева: Студен душ чака пенсионерите. Бъркотията с пенсиите ще продължи и през март и юни

„Бъркотията с преизчислението на пенсиите, коронавирус добавката и обезщетенията за пенсионерите продължава към този момент втори месец“, отбелязва във фейсбук Деница Сачева.

Тя напомня, че още при започване на януари на съвещание на Комисията по труда, обществената и демографската политика е обърнала внимание, че ръководещите влизат в капан с неуместните си обещания за пенсиите.

„Тогава, както е видно от стенограмата, показах, че в пенсиите за януари влизат и дните от 25 до 31 декември 2021 година и когато през февруари се вършат изравнявания, тези пари ще липсват и отново няма да излезе точната сметка“, написа някогашната обществена министърка.

„Естествено, от „Продължаваме промяната“ още веднъж не послушаха предизвестието. Без да съм неприятен оракул, мога да предвиждам, че нови епизоди на управническата неразбория ще гледаме и през март, и през юни. През март хората, които в този момент получиха две обезщетения – за януари и за февруари, ще получат единствено една. Доходите им отново ще са по-ниски. През юни ще спре коронавирус добавката. Тоест, в допълнение понижение.

Студен душ чака пенсионерите и след плануваното преизчисление на пенсиите с 6,1%, тъй като е доста евентуално инфлацията да го изяде авансово. Нещо, за което ние предизвестяваме от представянето на проектобюджета насам. В същото време ръководещите вършат противоположното – помпат обещанието за високи пенсии. Месец след месец обаче се вижда, че днешната студена българска реалност смачква горещия въздух на този балон“, разяснява Сачева.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР