“В България има близо 4.6 милиона потребители на мобилен интернет

...
“В България има близо 4.6 милиона потребители на мобилен интернет
Коментари Харесай

Шефът на Държавната агенция “Електронно управление”: Българите все още предпочитат услуги „на гише“

“В България има близо 4.6 милиона консуматори на мобилен интернет и към 1.5 милиона консуматори на стационарен интернет. Същевременно делът на дейните консуматори на услуги през интернет не надвишава 7 на 100 а, над 80 на 100 от пълнолетните българи към момента избира да получават услуги „ на гише “.”

Това е декларирал ръководителят на Държавната организация „ Електронно ръководство “ (ДАЕУ) Атанас Темелков пред участниците в 19-ата годишна конференция по електронно ръководство под надпис „ Е-управление – услуги за жителите “, представен от пресцентъра на ведомството. В известието не е посочено на какви данни се базира той.

“Всичко това демонстрира, че каквито и системи да създадем и каквито и нови технологии да внедрим, в случай че не работим с жителите и с администрациите, мъчно бихме могли да реализираме съществени достижения в региона на електронното управление”, счита Темелков.

Той показал, че през първата година от действието си ДАЕУ идентифицирала всички спънки пред работещото електронно ръководство, в това число в законодателната база. Основно предизвикателство били самите процеси на внедряване на осведомителни и информационни технологии и ръководството на виталния цикъл на внедряваните системи. Затова в разработваната от организацията архитектура на е-управлението се предвиждали нужните координационни механизми за съответно обмисляне, надграждане и внедряване на осведомителни запаси в администрацията.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР