“Това е чудовищно престъпление, защото е оръжие, което сме отрекли

...
“Това е чудовищно престъпление, защото е оръжие, което сме отрекли
Коментари Харесай

Борисов случая “Сегрей Скрипал”: Ако не намерим виновниците ще живеем в страх и несигурност

“Това е чудовищно закононарушение, тъй като е оръжие, което сме отрекли и забранили. Престъпление, което би трябвало да бъде в лупата на цялата демократична международна общност, тъй като в случай че не намерим виновниците ще живеем в боязън и неустановеност. Може да бъде пуснато в метро, във вентилационни съоръжения, може да загинат десетки хиляди хора. Апелирам да вложим всичко, което имаме в разкриването на закононарушението.” Това сподели за случая “Сергей Скрипал” министър председателят Бойко Борисов на брифинг в Брюксел.

“Моята теза на Съвета, въпреки всичко много години се занимавах с следствие на престъпни закононарушения, управлявал съм много интервенции, е че нормално в такива случаи в никакъв случай не е това, което наподобява на пръв взор. От една страна доста е плоско, видно, брутално и насочващо, в един миг когато някой споделя – това би бил ползата на президента Путин да си вдигне своята изборна интензивност. Аз не мисля, че имаше човек, който се съмнява, че Путин ще завоюва изборите”, сподели Борисов.

“Има един рисков факт, който изисква цялата разследваща колегия. Факт е, че има терористичен акт, хора в кома, които едвали ще оживеят и то с нервно-паралитичен газ, който е неразрешен във Англия. Който го е направил дали Русия, или теростични организации, само че безспорният факт е, че поръчителите и причинителите би трябвало да бъдат разкрити. Те могат да го пуснат навсякъде”, изясни министър председателят.

Бойко Борисов сподели, че на този стадий ще има среща на 26 март за Турция във Варна. “Това е една от последните благоприятни условия за разговор. Много влошени връзки има по света. Всички имаме вяра, че с разговор може да реализираме единодушие. Ще приказваме за арестуваните гръцки бойци. Моята цел е продължаването на съглашението за мигранти, тъй като възможнотта да се възобновят мигрантските протести, като в Харманли, не ми харесват”, посочи министър председателят.

“Всичко е доста рисково в района ни, има доста мюсюлмани, в този момент живеем в мир, само че това е до момента в който не се възродят нещата – вие помните възродителния развой през 1987-88 г.”

Настоях да поканиме ген. секретар на НАТО Йенс Столтенберг въвв Варна. Защото приказваме за спор на две натовски страни (Гърция и Турция). В тежък спор – гръцките управляващи желаят от мен да посреднича за задържаните бойци. Темата НАТО е с цялостна мощ в нашия район, добави министър председателят.

В тематиката Западните Балкани няма терзания, тъй като всички са съсредоточени в инфраструктурните планове на идната среща на 16 -17 май в София, сподели Борисов. “За в този момент няма какво да ни тревожи.”

Публикувахте от Бойко Борисов в 22 март 2018 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР