“Ние като парламентарна група поемаме ангажимент да направим всичко, което

...
“Ние като парламентарна група поемаме ангажимент да направим всичко, което
Коментари Харесай

Борисов обеща да направи всичко, за да изпратим оръжие на Украйна 

“Ние като парламентарна група поемаме ангажимент да създадем всичко, което посланикът на Украйна желае – от въздушното пространство до изпращане на належащо въоръжение. Ние сме НАТО, ние сме Европейски Съюз, ние не сме неутрална страна. Когато сме създали своя цивилизован избор, сме го приели”.

Това съобщи водачът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов по време на срещата си с украинския дипломат в България Виталий Москаленко.

Борисов сподели, че стотици пъти е бил упрекван, че е държал уравновесена политика с Русия.

“20 дни след войната спешният щаб не работи въобще, както би трябвало: в Полша минаха милиони бежанци и виждате по какъв начин ги посрещнаха, а тук чак нощес разбираме, че нещо, че нещо се прави. Дипломацията изисква в подобен миг да бъдем по-толерантни към това, което не е направено”, добави той.

Борисов сподели, че е незадоволен от позицията, която България заема все още.

“Това шикалвавене не ми харесва. Чухме през вчерашния ден от президента да ремонтираме самолети в Москва, да пазим с българските самолети небето все едно ние не сме в НАТО и ЕС”, съобщи водачът на ГЕРБ-СДС.

Вчера гледах в Киев моите другари от Европейски Съюз, отпред със Шарл Мишел (председателят на Европейски Съюз – б.р.), а нашият министър председател се разхождаше и гледаше палатки. Това са единствено думи. И тъй като ние не сме хора на думите, а на делата – предлагаме парламентарните умения, които имаме, в случай че държавното управление има куража да се държи като евроатлантическо, тъй като войната е война на международната демократична общественост, сподели още той.

Борисов разяснява и рецесията с горивата и цените на стоките в България. “Кризата у нас пристигна преди войната, в този момент желаят да си измият ръцете с нея. Токът се подвигна от юни, храните. Не младежкият ГЕРБ е отговорен, а те – с държавната далавера, където събраха парите на бизнеса”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР