“Ние като опозиция няма да се примирим с липсата на

...
“Ние като опозиция няма да се примирим с липсата на
Коментари Харесай

Весела Лечева: Няма да се примирим с липсата на сигурност и с ниските доходи

“Ние като съпротива няма да се примирим с неналичието на сигурност и с ниските приходи. България е на последно място по приходи в Европейски Съюз. 30% от българите живеят под прага на бедността от 314 лв.. Това министър председателят Бойко Борисов пропусна да каже на Меркел, на Макрон, на европейските водачи, с които се снима. Няма сигурност по пътищата; няма сигурност, че на следващия ден ще си получиш заплатата; няма сигурност в утрешния ден дали ще има работа за всички; няма сигурност за личността. Сигурен ли си дали твоят дом няма да бъде обран? Можем ли да пуснем децата си да отидат сами до учебно заведение? Затова младите бягат от България “, сподели националният представител Весела Лечева при посещаване в Долна Оряховица.

Заедно с сътрудника си Явор Божанков, регионалния ръководител на Българска социалистическа партия Петко Тюфекчиев, общинският ръководител на Българска социалистическа партия Огнян Стоянов и общински съветници тя се срещна с жители по настоящи тематики.

Весела Лечева съобщи, че опозицията ще внесе избор на съмнение на тематика сигурност в сряда, 20 юни. „ Сигурността визира всички. Основната функционалност на страната е да подсигурява сигурността на българските жители. Не е ли смешно пандизчиите да могат да си вкарват оръжие в пандиза? Затворник да бяга пред погледите на надзирателите? Затворниците да се разхождат в центъра на града, да живеят при близки и полицията да бездейства? Затворници да се саморазправят между тях – да се стрелят на площада? А какво да кажат за сигурността си всички жители на дребните обитаеми места? “, попита депутатът от „ Българска социалистическа партия за България “.

Весела Лечева акцентира, че Българска социалистическа партия като съпротива употребява всички средства, които предлага парламентарната народна власт за управление на властта. Тук не става дума за борба, а за спор и полемика по съществени проблеми, сподели Лечева и прикани институциите да се върнат към това, за което са призвани по закон и им се дефинира бюджет.

Присъстващите поддържаха оценката за разпадащата се система на сигурността. „ Всеки усеща – джоба си, по двора си, като се огледа в близост, че няма ред в тази страна, тъй като няма страна. Дъравата би трябвало да ти подсигурява живота и парцела – нашата нищо не подсигурява. Защитните органи ги има единствено на книга “, разгневи се възрастен жител.

Весела Лечева подлага на критика и изхарчените 2 млрд.лв. за саниране. „ Крайно несправедлива стратегия за цялото население на България, тъй като тя финансира единствено 4% от семействата. А останалите? Можеше ли с тези пари да се оправят уличните мрежи на градовете? Похарчени по този метод тези 2 млрд.лв няма да издигнат икономическото равнище на българите, единствено ще натрупат рейтинг на ГЕРБ. Пак ще сме на опашката като опция за икономическо възобновление “, сподели депутатът.

В полемиката се включи и Явор Божанков, който удостовери напъните на партията на локално равнище да обръща повече внимание на дребните обитаеми места. „ Очевидно е, че огромната част от бюджета остава в градския център. Селата са постоянно на втори проект. Имаме дребни обитаеми места, които от десетилетия не са получавали никакви вложения. На това политическо решение би трябвало опция, която Българска социалистическа партия ще предложи “, сподели Божанков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР