“Електроенергиен системен оператор” ЕАД подготвя изменение на правилата за управление

...
“Електроенергиен системен оператор” ЕАД подготвя изменение на правилата за управление
Коментари Харесай

Промяна в правилата за управление на електроенергийната система ще позволи на бизнеса да участва в осигуряване на студен резерв

“Електроенергиен систематичен оператор” ЕАД приготвя изменение на разпоредбите за ръководство на електроенергийната система, което да разреши присъединяване на индустриалните консуматори в обезпечаването на по този начин наречения “студен резерв”. За това енергийният министър Теменужка Петкова осведоми представители на бизнеса по време на среща в Министерството на енергетиката. Предвижда се новите условия да влязат в действие от месец юли тази година. Към момента в обезпечаването на студения запас се включват енергийните предприятия. Това оповестиха от пресслужбата на Министерство на енергетиката.

ЕСО внесе предложение в Министерството на енергетиката за минимално нарастване на средночасовата разполагаема електрическа мощ за леден запас за регулаторния интервал 2018/2019 година в размер на 650 MW. Целта е реализиране на наложителните индикатори за надеждност на електроснабдяването и сигурност на електроенергийната система. В рамките на това количество е планувано и присъединяване на индустриалните консуматори в запаса. Експертите на енергийното ведомство ще проучват предлагането на ЕСО.

По време на срещата бе разисквано и ускоряването на плана за газификация на фирмите, осъществяващи активност в региона на Средногорието. Министър Петкова увери представителите на бизнеса, че построяването на нужния газопровод е измежду предпочитаните планове за “Булгартрансгаз” ЕАД.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР