82-годишният Лучано Бенетон, един от основателите на едноименната италианска компания

...
82-годишният Лучано Бенетон, един от основателите на едноименната италианска компания
Коментари Харесай

На 82 години Лучано Бенетон се завръща да спасява компанията

82-годишният Лучано Бенетон, един от създателите на едноименната италианска компания за облекло, разгласи през днешния ден, че се завръща във компанията, с цел да я изправи на крайници, съобщи Франс прес.

" През 2008 година оставих компанията с активи 155 милиона евро и я поемам с пасив от 81 милиона евро през 2016 година. Тази година ще бъде по-лошо. За мен това е непоносима болежка ", сподели Лучано Бенетон в дълго изявление пред вестник " Република ".

" Точно по тази причина още веднъж се връщам ", означи той.

" Докато други ни имитират, United Colors of Benetton губи цветовете си. Сами се провалихме. Магазините, които бяха цялостни със светлина, станаха мрачни и тъжни. Затворихме в Южна Америка и в Съединени американски щати ", сподели Лучано Бенетон.

Той е на мнение, че най-голямата неточност е прекъсването на производството на пуловери и го съпоставя със прекъсването на водата в акведукт.

" Управлението бе подозрително, само че не в смисъл незаконно. Балансът е на алено, а грешките са неразбираеми ", разяснява Бенетон.

След Лучано Бенетон компанията е ръководена от сина му Алесандро, а по-късно от мениджъри отвън фамилията.

Броят на чиновниците в компанията е понижен от 9766 през 2008 година на 7328 през днешния ден. На въпрос на изданието има ли застрашени работни места Лучано Бенетон дава отговор, че " ще дадем късмет на всички, само че би трябвало да създадем по-лека компанията. "

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР