82-годишна жена стана жертва на телефонна измама в Бургаско. Тя

...
82-годишна жена стана жертва на телефонна измама в Бургаско. Тя
Коментари Харесай

21-годишен, представящ се за адвокат на починала, взе 8000 лв. от възрастна жена

82-годишна жена стана жертва на телефонна машинация в Бургаско. Тя е изгубила 8000 лв.. Установена е самоличността на мъжа, взел парите и той е притеглен като обвинен. 

Зачестяват случаите на телефонни измами в Пазарджишко, оповестяват от Министерство на вътрешните работи

На 17 юни преди обед старата жена получила позвъняване на домашния си телефон от чужд мъж, показал се за юрист от Бургас. Той ѝ съобщил, че шурей ѝ е блъснал жена на пешеходна пътека, която е умряла на място, а зетят е със счупени при случая зъби и по тази причина не можел да приказва по телефона. Като юрист на починалата жена, непознатият изискал 20 000 евро, с цел да не предяви рекламация към шурей ѝ, само че дамата споделила, че разполага единствено с 8000 лева

Случаят е от 25 май

Тя получила инструкции да се придвижи с такси до болничното заведение в Бургас, където да съобщи парите. Мъжът взел парите и с лекия си автомобил с бургаска регистрация, ги пренесъл през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост до авансово указано му място в Румъния.

 Установено е, че мъжът е 21-годишен и е от Средец. Той е притеглен като обвинен и е признал, че е взел участие в измамата, като е изпълнявал ролята на муле. С прокурорско разпореждане му е наложено задържане под стража за период до 72 часа.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР