8036 нарушения са заснети на бул. Черни връх от 18

...
8036 нарушения са заснети на бул. Черни връх от 18
Коментари Харесай

Над 8000 нарушения на фаталния бул. Черни връх от 18 август досега

" 8036 нарушавания са снимани на бул. " Черни връх " от 18 август до в този момент. Към сегашния миг се борим това с електронни фишове за скорост. Около 15 автопатрула на " Пътна полиция " наблюдават за контрола през нощта. Има потребност от още хора, само че кадровата политика зависи от Министерство на вътрешните работи ". Това съобщи новият шеф на “Пътна полиция ” комисар Радослав Начев по Българска национална телевизия.

През юли на бул. " Черни връх "  Георги Семерджиев провокира тежка злополука и умъртви две млади дами - на 22 и 26 години.

Начев удостовери, че инспекциите са потвърдили, че има корумпирани чиновници, само че счита, че не всички са такива.

Новият шеф на " Пътна полиция " предлага система за мониторинг на чиновниците, която ще препраща сигнали за нередности към способените служби на Министерство на вътрешните работи.

" Корупцията е доста неприятно събитие, само че не постоянно се диктува от незадоволително възнаграждение. Тя е двустранен развой, акцентът би трябвало да бъде ориентиран и към този, който дава подкупа ", разяснява той.

" На първо място промяната в " Пътна полиция " би трябвало да е ориентирана към възстановяване на административните услуги за жители. Предвиждаме надграждане на портала за електронни услуги, с цел да понижим опашките пред " Пътна полиция ". Искаме бракуването на автомобил да може да става отдалечено, водачът да попълни заявление онлайн и да изпрати табелите до нас. Служител ще ги ревизира и ще изпрати противоположна квитанция "

Комисар Начев показа, че се разисква опцията готовите свидетелства за ръководство да бъдат изпращани по пощата. Според него административно-наказателният развой е муден и муден. Той предлага глобите на водачите да се постановат на място, с цел да не се постанова издирването на водача в следствие. 

" Там, където нещата зависят от мен, това може да стане в къс интервал от време. В случай, че са потребности законодателни промени, не мога да се наемам със период. Законите са извънредно демократични във връзка с пътната сигурност и би трябвало да бъдат наранени. Трябва бърз углавен развой и ограничения за осъществените нарушавания ", разяснява Начев пред Българска национална телевизия. 

 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР