80% от родителите се доверяват само на детето си за

...
80% от родителите се доверяват само на детето си за
Коментари Харесай

80% от родителите вярват само на детето си за информация от училищния му живот

80% от родителите се доверяват единствено на детето си за информация от учебния му живот. Това стана ясно от статистика на проучвателен център “Тренд ”, показана по време на полемика на тематика “Да върнем родителите в учебно заведение ”, проведена от евродепутата Асим Адемов.

Според показаните данни 81% от родителите имат доверие на учителите. Всеки 4-ти родител знае, че неговото дете не е ставало очевидец на експанзия. Изнесените данни демонстрират, че 26% от родителите не познават съучениците на детето си, а 50% не поддържат връзка с родителите им. Оказва се, че едвам 8 от 10 родители са удовлетворени от учебното заведение, въздействието, което то оказва, материалната база и образованието, което получава. Половината от учениците пък минават към частни уроци. Едва 36% от родителите знаят, че има психолог в учебно заведение.

“В образованието има доста проблеми, само че един е доста огромен - отдръпването на родителите от учебния живот. Това директно касае образователния развой. Отчуждаването на родителите е освен от учебния живот в час, а и от живота отвън него ”, уточни евродепутата Асим Адемов.

“Родителите и учебното заведение имат обща задача и това е детето. Ние сме от едната страна на барикадата и би трябвало да има доверие, ангажираност и диалог сред двете страни.

Липсва доверието към просветителните институции, или доверието на родителите от едната страна. Ние като министерство не можем да променим фамилията. Можем да предизвикваме просветителните институции. Това вършим.

Опитваме се да го вършим без да хвърляме спомагателна административна работа. Не споделяме - напишете един проект или тактика за взаимоотношение с родителите, която по-късно отива в един долап. По-скоро молим да се влагат най-много услия в взаимоотношение и информиране на родителите ”, изясни пък просветният министър Красимир Вълчев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР